Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Lockout lammer SKT

50 undervisere på Skolen for klinikassistenter, tandplejere og kliniske tandteknikere (SKT) er ramt af den landsdækkende lockout. Mere end 250 studerende er berørt af konflikten.

02.04.2013 | Sabina Bjerre Hansen

På SKT rammer lockouten 50 undervisere og mere end 250 studerende. Det betyder aflyst undervisning, eksaminer og studieture.

På SKT rammer lockouten 50 undervisere og mere end 250 studerende. Det betyder aflyst undervisning, eksaminer og studieture. Sektorleder og ledende tandlæge Caroline Hørsted informerer de studerende om konflikten og dens konsekvenser.

På SKT blev medarbejdere og studerende tirsdag morgen mødt af en omfattende lockout og demonstration foran hovedindgangen til Tandlægeskolen på Vennelyst Boulevard. 50 undervisere, alle medlemmer af Uddannelsesforbundet, er lockoutet og mere end 250 studerendes undervisning er berørt af konflikten.

Fokus på den interne kommunikation

Skoleleder for SKT Hanne Mohr fortæller, at lockouten har konsekvenser for både medarbejdere og studerende. Ledelsen på SKT har tirsdag formiddag informeret medarbejdere og studerende om situationen.

”Konflikten giver os udfordringer på flere områder. Vi er blandt andet nødt til at aflyse eksaminer og undervisning og får brug for at tænke kreativt, når vi skal starte nye hold på studierne i næste uge. Og derfor er vi meget opmærksomme på, at både medarbejdere og studerende løbende skal informeres om situationen og dens konsekvenser”, fortæller Hanne Mohr. 

De studerende rammes hårdt

Monica Linnet, studerende på grundforløbet til uddannelsen som tandklinikassistent, fortæller:

”Min afsluttende eksamen er blevet aflyst på grund af lockouten. Det er jeg selvfølgelig ked af og lidt frustreret over. Jeg har jo brugt en del tid på at forberede mig. Men min største frygt var, at jeg ikke ville kunne starte på mit praktikforløb i næste uge. Og den frygt har nu vist sig at være ubegrundet. Heldigvis! Så nu krydser jeg bare fingre for, at jeg kan få lov til at gå til min afsluttende eksamen hurtigst muligt, fortæller Monica Linnet.

Hun fortæller desuden, at hun har været glad for, at SKT har haft stort fokus på at informere og hjælpe de studerende, allerede da lockouten blev varslet før påske.

”Skolen har blandt andet taget kontakt til mit praktiksted for at forklare dem situationen og for at sørge for, at jeg kan starte i praktik som planlagt. Det sætter jeg stor pris på. Jeg havde egentlig forberedt mig på, at jeg selv skulle gøre i dag, fortæller Monica Linnet.

Bekymret for alvorlige konsekvenser

På SKT krydser man fingre for, at konflikten ikke trækker ud. 

”Jeg kan godt være lidt bekymret for konsekvenserne af en langvarig lockout. Hvis ikke vi får vores nuværende studerende eksamineret i takt med, at vi skal starte nye hold op, løber vi ret hurtigt ind i noget så banalt som pladsproblemer,” siger Hanne Mohr.

Hun vurderer desuden, at konflikten i værste fald vil forårsage frafald blandt de studerende – både fordi uddannelserne må forlænges henover sommeren og fordi, progressionskravene gør, at de studerende bliver bremset i deres uddannelsesforløb. Og det vil i sidste ende gøre ondt på skolens økonomi.

”Vi forsøger at løse problemerne bedst muligt uden at overtage det konfliktramte arbejde fra vores lockoutede kolleger. Det betyder desværre, at vi reelt aflyser os ud af det meste, og det er selvfølgelig ærgerligt,” fortæller Hanne Mohr, som dog er fortrøstningsfuld.

”Uanset hvad parterne bliver enige om, er jeg overbevist om, at vi fremover kan drive SKT som en god skole i tæt dialog med medarbejderne. Præcis som vi har gjort det indtil nu,” slutter skoleleder Hanne Mohr.

 

 

Health, Alle grupper, Administrativt, SKT, Institut for Retsmedicin, Institut for Odontologi, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Folkesundhed, Institut for Biomedicin, Graduate School of Health