Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Lundbeck-millioner til seks forskere fra Health

Godt 12 mio. kr. fordelt på seks forskningsprojekter fra Institut for Klinisk Medicin skal blandt andet gøre os klogere på hjernen og dens rolle i forbindelse med fysisk og psykisk sygdom. Forskningsbevillingerne kommer fra Lundbeckfonden og går til unge, lovende forskere.

24.04.2020 | Lise Wendel Eriksen

Seks talentfulde postdocs fra Institut for Klinisk Medicin har fået forskningsbevillinger fra Lundbeckfonden. Foto: Privat.

Seks forskere fra IKM får del i den puljebevilling på 65,3 mio. kr., som Lundbeckfonden uddeler til i alt 32 postdoc-projekter. Fonden støtter traditionelt hjerneforskningen, men også andre sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter er kommet igennem nåleøjet og har fået en økonomisk håndsrækning.

Lau Møller Andersen, postdoc, Institut for Klinisk Medicin, CFIN/MINDLab
Får en bevilling på 1.588.804 kr. til at forske i lillehjernens rolle i forbindelse med Parkinsons sygdom.

Mikkel Petersen, postdoc, Institut for Klinisk Medicin, CFIN
Modtager 2.085.000 kr. til at udvikle et interaktivt ’hologram’, der bl.a. skal bruges til en detaljeret planlægning af avancerede hjerneoperationer.

Martin Dietz, postdoc, Institut for Klinisk Medicin, CFIN
Får 2.261.899 kr. til at undersøge mønstre i hjerneaktiviteten, der kan hænge sammen med risikoen for at udvikle skizofreni. 

Maryam Ardalan, postdoc, Institut for Klinisk Medicin, TNU
Skal med forskningsbevillingen på 2.331.820 kr. identificere biomarkører for autisme hos for tidligt fødte børn.

Jesper Falkesgaard Højen, ph.d. postdoc fra 2021, Institut for Klinisk Medicin
Skal med forskningsbevillingen på 2.465.400 kr. undersøge dele af det humane immunforsvar, der antages at spille en ’anonym’, men vigtig rolle for vores sundhed. 

Carin Lunenburg, postdoc, Institut for Klinisk Medicin
Modtager 1.599.950 kr. til sit forskningsprojekt, der handler om at udvide forståelsen af, hvordan patienters genetiske forhold kan påvirke effekten af psykofarmaka. 

Omtalen er delvist baseret på pressemateriale fra Lundbeckfonden.

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen