Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Magister vinder international pris

Rune Kier (cand.mag. ´07) har skrevet taler for Martin Lidegaard og Rasmus Helveg Petersen i Ministeriet for Klima, Energi og Bygning, og for borgmestre i Københavns Kommune. Det er første gang en dansker vinder en af de prestigefyldte Cicero Speechwriting Awards.

29.04.2014 | AU Alumni

Talen Climate Change and the Story of Sarah er skrevet af Rune Kier til tidl. Minister for Klima, Energi og Bygning (nu Udenrigsminister), Martin Lidegaard og den er nu vinder af en Cicero Speechwriting Award i kategorien for regering og miljø/energi/bæredygtighed. Talen var skrevet til en international konference om reproduktivt helbred den 23. maj 2013 i København. Siden er den blevet publiceret i det anerkendte tidsskrift Vital Speeches International.

Martin Lidegaard, Climate Change and the Story of Sarah I talen siger Martin Lidegaard om klimaforandringer: 
”We see the symptoms every day, we know the cure by heart and we have the medicin at hand. As doctors you are everywhere and people listen when you speak. People respect what you say and sometimes they even do what you tell them to. I urge you. Let us battle climate change together. Please. Ask people to cut down on fossil fuels. Let it be what the doctor ordered!”. 

Jeg er enormt stolt over at mit navn står blandt nogle af de bedste taleskrivere i verden og over at modtage en Cicero pris for en tale, jeg har skrevet.

Rune Kier udtaler:

"Jeg er enormt stolt over at mit navn står blandt nogle af de bedste taleskrivere i verden og over at modtage en Cicero pris for en tale, jeg har skrevet. Jeg tror det er symbol på at taleskrivningen vinder frem i et mediebillede, der bliver mindre personligt og mere fragmenteret. Her kan god taleskrivning vise autencitet og ledelse til en verden, der er træt af massekommunikation uden ansigt. Her kan antropologer og humanister noget, som andre ikke kan. Det turde Martin Lidegaard i den her tale, hvor han brugte fortællingen til at gøre klimaforandringerne personlige og fysiske".

Om Rune Kier
> Rune har skrevet taler for Martin Lidegaard og Rasmus Helveg Petersen i Ministeriet for Klima, Energi og Bygning, og for borgmestre i Københavns Kommune. Flere af talerne er blevet publiceret i det anerkendte tidsskrift Vital Speeches International.
> Han har skrevet om taleskrivning for Dansk Kommunikationsforening, div. internationale blogs og på Kommunikationsforum, og holdt oplæg om taleskrivning i Washington DC, Bruxelles og på Rhetors Logograf konference for taleskrivere.
> Rune er 34 år og uddannet antropolog fra Aarhus Universitet. Han er opvokset i Odder, men har boet på Amager siden 2005 og i Ørestad Nord siden 2011.

Kontakt
> Taleskriver Rune Kier, tlf: 2856 0708 – mail: rune@runekier.dk 
> Særlig rådgiver for Martin Lidegaard, Asbjørn Haugstrup, tlf: 2672 9421 – mail: asbhau@um.dk
> Medlem af dommerpanelet og partner i Rhetor, Kell Jarner Rasmussen, tlf: 3031 9091 – mail: kjr@rhetor.dk
> Læs mere om Cicero Speechwriting Award 2014


Læs Rune's egne blog indlæg om det her: runekier.dk/international-award/ (på engelsk)

 

Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet