Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

MatchPoints bliver AU’s første fysiske konference i lang tid

I over et år har alle konferencer på AU været virtuelle. Men i slutningen af maj åbner dørene i Søauditorierne for en konference med mulighed for fysisk deltagelse. MatchPoints-konferencen sætter fokus på, hvad digitaliseringen gør ved vores samfund, kultur og hverdag – på godt og ondt.

28.04.2021 | Ida Hammerich Nielson

Oplev blandt andre Microsoft-topchef Marianne Dahl, politolog Francis Fukuyama, medlem af Europaparlamentet Karen Melchior og prisvindende journalist Anne Applebaum på årets MatchPoints konference om digitalisering og demokrati.

Livet på campus er så småt begyndt at vende tilbage.

Den 27. maj tager Aarhus Universitet endnu et skridt mod en åbning af universitetets normale aktiviteter, når den årligt tilbagevendende konference MatchPoints finder sted.

Planen er at afvikle MatchPoints-konferencen over tre dage som en hybrid konference med mulighed for både fysisk og virtuel deltagelse. Det forklarer professor Mads Rosendahl Thomsen, der er faglig leder af årets MatchPoints-konference.

”Konferencen har fire fysiske spor, hvoraf ét kan følges virtuelt hjemmefra i en professionel produktion og med mulighed for interaktion med oplægsholderne. Hvad enten man deltager fysisk eller virtuelt i konferencen, vil man opleve en lang række spændende debatter om, hvordan digitaliseringen har ændret vores samfund, og måske vigtigst, at forandringerne ikke på nogen måde tager af i fart. Deltagerne vil møde debattører og keynote-speakers, der deltager enten fysisk eller virtuelt,” siger han.

Mads Rosendahl Thomsen ser frem til at modtage alle deltagere – både de virtuelle og de fysiske – til konferencen i Søauditorierne. Konferencen vil blive afholdt i overensstemmelse med myndighedernes gældende retningslinjer for afstand, hygiejne og ikke mindst deltagerantal, og der er gode testmuligheder på campus. 

”Jeg synes, det er skønt, at vi forhåbentlig kan få skabt det liv omkring konferencen, der gør oplevelsen til noget særligt. Og vi har selvfølgelig fokus på at skabe trygge rammer, så deltagerne kan fokusere på det faglige indhold,” siger Mads Rosendahl Thomsen.

Detailplanlægningen af konferencen justeres i takt med de muligheder og begrænsninger, som COVID-19-situationen giver. Følg med på matchpoints.au.dk, som løbende opdateres med nyt om konferencen og COVID-19-situationen. Her kan du også tilmelde dig.


MatchPoints-konference 2021: Democracy and Culture in the Digital Age
Er sociale medier ved at ødelægge demokratiet? Kan digitale teknologier bremse klimaforandringerne? Vil kunstig intelligens gøre mennesket overflødigt? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver behandlet på MatchPoints-konferencen på Aarhus Universitet d. 27.-29. maj under overskriften “Democracy and Culture in the Digital Age”. Konferencen sætter fokus på, hvad digitaliseringen gør ved vores samfund, kultur og hverdag – på godt og ondt. MatchPoints henvender sig til forskere, it-udviklere, journalister, politikere, embedsmænd, læger, lærere, studerende – og til alle andre, der gerne vil forstå, hvordan internettet har omformet vores samfund.


Varm op til MatchPoints med podcasts om sociale medier, politik og fake news
Hvad betyder digitaliseringen for vores demokrati? To af MatchPoints-konferencens keynote-speakers giver i to podcasts smagsprøver på deres oplæg. Hør prisvindende forfatter Anne Applebaum fortælle, hvorfor sociale medier har en negativ effekt på politik – og hvorfor særligt Europa har en mulighed for at gøre noget ved problemet. Hør også politolog Francis Fukuyamas konkrete forslag til, hvordan brugerne kan bekæmpe fake news og få mere kontrol over informationsstrømmen på f.eks. Facebook.

Hør podcasts

Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning, Ekstern målgruppe