Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Få et sneak peek i fremtidens sundhedsinnovation

Holder healthtech-idéen vand, og hvordan bliver forretningspotentialet forløst? Bliv klogere på forretningsidéer, innovationsprocesser og finansieringsmuligheder, når Health inviterer til Medical Innovation Day 2020.

17.09.2020 | Lise Wendel Eriksen

Det er fjerde gang, Medical Innovation Day afholdes - i år foregår det online. Grafik: Health Kommunikation.

Forsker og iværksætter Fatima AlZahra’a Alatratchi er dette års keynote-speaker. Foto: Fatima AlZahra’a Alatratchi

Torsdag den 8. oktober 2020 er det fjerde gang, fakultetet afholder Medical Innovation Day. Her mødes health-forskere – i et corona-venligt format – med repræsentanter fra fonde og healthcare-industrien for at trykprøve nye idéer og sparre om innovative løsninger på fremtidens sundhedsudfordringer.

Der er stadig ledige pladser til de medarbejdere og studerende, der har interesse for sundhedsinnovation, og som gerne vil vide mere om at gøre forskning til forretning og ikke vil gå glip af en oplagt netværksmulighed.

Tilmelding via hjemmesiden – senest torsdag den 1. oktober 2020.

Keynote-speaker figurerer på Forbes ’30 under 30’-liste

Årets keynotespeaker er forsker og iværksætter Fatima AlZahra’a Alatratchi, der er stifter af medicovirksomheden Prediagnose. Hun er adjunkt på RUC, hvor hun forsker i spændingsfeltet mellem nanoteknologi og medicinal- og molekylærbiologi, og hun har vundet adskillige priser og bevillinger.

I 2019 kom Fatima AlZahra’a Alatratchi på det amerikanske erhvervsmagasin Forbes eftertragtede ’30 under 30 - Europe’-liste, der hylder de 300 aktuelt mest indflydelsesrige personer under 30 år inden for finans og videnskab. Og så har hun holdt en TEDx Talk i Aarhus om at bruge bakteriers kommunikation til at forudsige sygdomsfremkaldende aktivitet. Den er set mere end 1,4 mio. gange og er tekstet på 19 forskellige sprog.

Se hele programmet for Medical Innovation Day 2020 på Ph.d.-skolens hjemmeside.

Tech vs. pharma

Traditionen tro byder dagen også på en venskabelig forsker-fight, hvor udvalgte Health-forskere pitcher deres forskningsidéer foran et panel af investorer og iværksættere. Panelet udfordrer og kvalificerer koncept, proces og forretningspotentiale og kårer den bedste idé og præsentation sidst på dagen.

Som noget nyt er forsker-fighten, som retteligt hedder ’Innovative Ideas’-tracket, delt i to sessions; en pharma-del og en tech-del. Forskerne får i år feedback af bl.a. Innovationsfonden, ONSET Ventures, JIB Consulting Services og NLC Health.

Læs også ’Hvem kan slå Karin Lykke-Hartmann?’

Zoom ind

På grund af COVID-19 bliver Medical Innovation Day i år afholdt som et digital arrangement på Zoom. Programmet er tilpasset det virtuelle format, og alle forskere, ph.d.- og kandidatstuderende på universitetet, som interesserer sig for sundhedsinnovation, er velkomne.

Tilmelding til Medical Innovation Day 2020 er nødvendig – senest den 1. oktober 2020.

Kontakt

Formand for organiseringsudvalget Thomas Vorup-Jensen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mobil: 21 48 97 81
Mail: vorup-jensen@biomed.au.dk

Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Uddannelse, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende, Offentligheden/Pressen