Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Medicinstuderende får Dronningens Rejselegat

Morten Kelder Skouboe er medicinstuderende og forskerspire. Og nu også modtager af Dronning Margrethe II’s Rejselegat til studerende ved Aarhus Universitet.

19.09.2017 | Sabina Bjerre Hansen

Forskningsårsstuderende Morten Kelder Skouboe. Foto: Lars Kruse/AU.

Morten Kelder Skouboe er forskningsårsstuderende og i gang med kandidatuddannelsen i medicin på Health. Han fattede tidligt på studiet interesse for infektionsmedicin og forskning og forsker bl.a. i kønssygdommen herpes.

Morten Kelder Skouboe har fx påvist, at nogle nye immunmodulerende stoffer får cellen til at producere proteiner af gruppen interferoner, som både beskytter mod herpesvirusset og mod udvikling af sygdom. Hør mere om det i videoen, hvor han også fortæller om, hvad han vil bruge sit rejselegat til (YouTube). 

Morten Kelder Skouboe modtog rejselegatet ved Aarhus Universitets årsfest den 15. september 2017 med begrundelsen, at han er en særdeles engageret, dygtig og internationalt orienteret studerende med mange igangværende aktiviteter og et meget stort potentiale. 

Læs mere om alle fire rejselegatmodtagere i artiklen ”Fire talentfulde studerende modtager Dronning Margrethe II’s Rejselegat” på universitetets hjemmeside.

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder