Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Medicinstuderende hædres med royalt rejselegat

Sophie Brinck-Jensen, kandidatstuderende i medicin, modtager ved Aarhus Universitets årsfest Dronning Margrethe II's Rejselegat. Legatet skal bruges til en international konference eller kongres i forbindelse med hendes ph.d.

01.09.2016 | Helle Horskjær Hansen

Sophie Brinck-Jensen modtager af Dronning Margrethe II's Rejselegat, der bliver uddelt til årsfesten på Aarhus Universitet den 9. september 2016.

Sophie Brinck-Jensen modtager af Dronning Margrethe II's Rejselegat, der bliver uddelt til årsfesten på Aarhus Universitet den 9. september 2016.

Hun bliver kaldt målrettet og konkurrenceminded. Det er både, når Sophie Brinck-Jensen arbejder i og uden for laboratoriet.

Den 28 årige medicinstuderende har, ved siden af sit forskningsprojekt og studium, også været medlem af bestyrelsen for ph.d.-foreningen, arrangeret Ph.D-Day 2016 og fået offentliggjort tre artikler i anerkendte internationale tidsskrifter. Og så har hun også hevet en DM sølvmedalje i triatlon hjem. I kongedistancen Ironman. 3,8 kilometers svømning, 180 kilometer i sadlen og 42,195 kilometers løb.

”Pengene skal bruges til en international konference eller kongres i forbindelse med min ph.d. Det vil være en kæmpestor mulighed for mig, hvis jeg kan præsentere mit arbejde internationalt på anerkendt konference eller kongres,” siger hun. 

Udviser stort fagligt og socialt overskud

Sophie Brinck-Jensen interesserer sig for genetisk- og infektionsmedicinsk forskning og gennemførte i 2013 et forskningsår på Infektionsmedicinsk Afdeling Q på Aarhus Universitetshospital. Efterfølgende blev hun optaget på en af de eftertragtede MD/ph.d.-pladser, der kombinerer forskning med medicinstudiet.

”Jeg brænder for kombinationen af forskning og klinik. Min forskning har tidligere koncentreret sig om patienter med kronisk hepatitis B virusinfektion, men jeg har nu skiftet fokus til patienter med alvorlige lammelser efter poliovirus og infektion,” fortæller hun.

I begrundelsen for legatet står der, at Sophie Brinck-Jensen har et stort overskud både fagligt og socialt. Hun er blandt andet mentor for en række bachelorstuderende, og her viser hun stor faglig viden, selvstændighed og lyst til at støtte og vejlede studerende.

”Legatet er om muligt det største skulderklap jeg endnu har fået. Ikke blot fra min vejleder som indstillede mig, men også fra universitetet. Anerkendelse for det stykke arbejde jeg laver, er i virkeligheden meget af drivkraften. Og det er med til at styrke min tro på, at det stykke arbejde jeg lægger i mine studier og min fritid, betyder noget for andre, og ikke kun for mig”, fortæller Sophie Brinck-Jensen.

Yderligere oplysninger

Sophie Brinck-Jensen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Infektionsmedicinsk Afdeling Q
Direkte: 78 45 28 46
nsbj@biomed.au.dk

Navnenyt, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Health, Studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Offentligheden/Pressen