Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Mentorer får studerende tættere på erhvervslivet

AU Mentor, Health er et nyt tilbud til alle sundhedsvidenskabelige ph.d.-studerende. Mentorordningen skal bringe de studerende og erhvervslivet nærmere hinanden.

14.05.2013 | Helle Horskjær Hansen

Mentorerne er både ph.d.-alumner fra AU, Health og profiler fra øvrige fagområder, som arbejder i virksomheder/organisationer, der er relevante for den ph.d.-studerende.

Mentorerne er både ph.d.-alumner fra AU, Health og profiler fra øvrige fagområder, som arbejder i virksomheder/organisationer, der er relevante for den ph.d.-studerende.

Et indblik i branchen og en lettere vej til arbejdsmarkedet. Med den nye mentorordning vil AU Mentor, Health hjælpe sundhedsvidenskabelige ph.d.’er på vej i deres karriere.

”Ideen med ordningen er at etablere et tættere samarbejde mellem de studerende og erhvervslivet,” siger karrierekonsulent Jeanette Bach fra AU Career, Health og understreger, at mentorerne kan gøre en stor forskel for de unge forskere.

”Mentorerne bidrager med deres erfaring og inspiration samtidig med, at de kan være med til at skabe et nyt netværk for de studerende. Et netværk, som de studerende kan få stor gavn af senere i deres karriere,” siger hun.

Muligheder for bredt netværk

Jeanette Bach fortæller, at mentorerne både kommer fra private virksomheder og offentlige organisationer. Og selvom initiativet er nyt, er en af universitetets studerende allerede blevet koblet på en mentor. Med succes.

”Min mentor har hjulpet mig rigtigt meget. Han har givet mig bistand til mit CV og mine jobansøgninger, som i den grad har forbedret mine muligheder for at komme til jobsamtaler. Min mentor har også brugt sit store netværk til at hjælpe mig med at finde min nye arbejdsplads. Jeg kan klart anbefale alle ph.d.-studerende at anvende mentorordningen. Jeg har i hvert fald fået meget ud af det,” siger Páll Karlsson, som har fået en mentor fra AH Diagnostics.


Mentorforløbet.

AU Mentor, Health anbefaler, at mentor og mentee har minimum fem møder over de ti måneder, som udgangspunktet er for mentorforløbet. Et forløb bliver indledt med en kontrakt, som mentor og mentee i fællesskab laver. Indholdet af møderne foregår herefter på den studerendes initiativ. Deltagerne i mentorprogrammet får også mulighed for at møde hinanden til forskellige netværksmøder og arrangementer.


Yderligere oplysninger

Karrierekonsulent Jeanette Bach
Aarhus Universitet, AU Career, Health
Direkte telefon: 8715 3598
Mobil: 2945 4952
jeanette.bach@sun.au.dk

Ph.d.-studerende Páll Karlsson
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, Dansk Smerteforskningscenter
Direkte telefon: 7846 9931
pkar@svf.au.dk

Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Talentudvikling, Udvekslingsstuderende, Uddannelse, Studerende, Samarbejde, Ph.d.-studerende, Kommende studerende