Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

MIB skal være vært for Neurosciences and Music i 2020

Betydningsfuld musik- og neurosciencekonference kommer til Aarhus

03.07.2017 | Hella Kastbjerg

Danmarks Grundforskningsfonds Center for Music in the Brain (MIB) ved Aarhus Universitet/Det Jyske Musikkonservatorium er netop tildelt værtskabet for den på verdensplan mest prestigefulde konference inden for neuroscience og musik, der afvikles næste gang i 2020.

Neurosciences and Music konferencen blev for nylig afholdt i Boston med deltagelse af en stor del af forskerne fra MIB. Under afslutningsceremonien blev det offentliggjort, at MIB, der sammen med VisitAarhus har foreslået Aarhus som værtsby, tildeles værtskabet for næste konference. Centerleder og professor Peter Vuust kalder det en ære og tillidserklæring at få lov at huse den mest betydningsfulde konference inden for neuroscience og musik

”Det er en fantastisk mulighed for at forme fremtiden inden for et voksende forskningsfelt sammen med kolleger fra hele verden,” konstaterer Peter Vuust, og også Kristjar Skajaa, leder af Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet, hæfter sig ved muligheden for at knytte nye bånd med forskere fra hele verden.

”Vi er i det interdisciplinære felt, som er et satsningsområde for Aarhus Universitet, så det er på alle måder en god nyhed, at en så værdifuld konference skal afvikles hos os,” siger Kristjar Skajaa.

MIB, som har til huse på Aarhus Universitet, er et unikt samarbejde mellem Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium og har på kort tid etableret sig som det mest betydningsfulde center for musik- og hjerneforskning i Europa. Konferencen skal foregå på Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus/Aalborg. Konservatoriets rektor Claus Olesen glæder sig over at kunne stille konservatoriets faciliteter til rådighed for topforskere fra hele verden.

”Neurosciences and Music konferencen er en unik platform, hvor det vil være muligt for os at udvide vores internationale netværk og stedfæste vores engagement i musikforskningen,” konstaterer Claus Olesen.

Det er den italienske fond La Fondazione Mariani, der i samarbejde med de lokale værter, arrangerer Neurosciences and Music konferencen hvert 3. år. Konferencen har tidligere fundet sted i Venedig, Leipzig, Montreal, Edinborg, Dijon og Boston.

Arrangement, Forskning, Alle grupper, Musicinthebrain, Musicinthebrain, Forskning