Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Millionbevilling til aarhusiansk smerteforsker

Professor Nanna Brix Finnerup fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital modtager en bevilling på næsten 3,5 mio. kr. til forskning i innovativ smertebehandling. Bevillingen gives som del af et stort europæisk samarbejdsprojekt.

03.07.2018 | Simon Byrial Fischel

Med en ny bevilling på 3,5 mio. kr. bliver Nanna Brix Finnerup sammen med kollegaerne fra AU og AUH, en del af det store europæiske samarbejdsprojekt IMI-PainCare.

Årsagerne kan være mange og vidt forskellige, men undersøgelser peger på, at op mod tyve procent af danskerne lider af enten akutte eller kroniske smerter. Smertepatienter har ofte nedsat livskvalitet og kan være særdeles udfordrede på arbejdsevnen. Til trods for dette mangler der generelt målrettede behandlingstilbud til de smerteramte.

Dette skal Nanna Brix Finnerup, som forsker i neuropatiske smerter og smertemekanismer, nu være med til at afhjælpe som en del af et stort europæisk projektet, der finansieres af EU, EFPIA og IMI-JU (Innovative Medicines Initiative – Joint Undertaking). Hun og kollegaerne fra AU og AUH udfører projektet i tæt samarbejde med nogle af de bedste centre i Europa inden for eksperimentel smerteforskning samt den europæiske lægemiddelindustri.

Forskningsprojektet skal blandt andet udvikle modeller for lægemidlers optagelse i kroppen og forsøge at afdække relevante kliniske biomarkører, som kan hjælpe med at udvikle mere effektive og sikrere behandlingsformer i fremtiden.

Læs mere om Innovative Medicines Initiative

 

Kontakt

Professor Nanna Brix Finnerup
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Dansk Smerteforskningscenter
Tlf.: 78 46 42 30
finnerup@clin.au.dk

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende, Health, Health, Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder