Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-forsker i nyresygdomme får millionbevilling

De næste fire år skal professor Robert Fenton fra Aarhus Universitet lede et projekt, der skal undersøge kroniske nyresygdomme. Projektet har netop modtaget en bevilling på 15 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden.

03.07.2018 | Helle Horskjær Hansen

De næste fire år skal Robert Fenton fra AU og Ewout Hoorn fra Erasmus Medical Center, Holland forske i forebyggelse af kronisk nyresygdom. En sygdom, der er i hastig vækst.

De næste fire år skal Robert Fenton fra Aarhus Universitet og Ewout Hoorn fra Erasmus Medical Center, Holland forske i forebyggelse af kronisk nyresygdom. En sygdom, der er i hastig vækst.

Kronisk nyresygdom er på globalt plan en stor sundhedsbyrde, og ofte ser man ikke tegn på sygdommen, før nyrerne allerede er svært beskadiget. Samtidig er de behandlinger, der findes i dag, ikke tilstrækkeligt effektive.

Som en ny indsats mod kronisk nyresygdom skal Robert Fenton, sammen med klinisk professor Ewout Hoorn fra Holland, undersøge potentialet for en gruppe af naturligt forekommende molekyler og signalstoffer.

Projektet er et led i Novo Nordisk Fondens Tandem-program, hvor to forskere, en kliniker og en grundvidenskabelig forsker, samarbejder. Formålet er her at udveksle viden og arbejde på tværs af discipliner for at få forskningen i laboratoriet og i klinikken tættere på hinanden.

Håbet er, at projektet kan bidrage til en bedre forståelse af mekanismerne bag sygdommen, danne grundlag for klinisk anvendelse og i sidste ende forebygge af kronisk nyresygdom.

Kontakt

Professor Robert Fenton
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mobil: 28 99 21 49
robert.a.fenton@biomed.au.dk

Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin, Health, Navnenyt, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder