Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Millionbevilling til AU-forskning i den menneskelige hjernebarks celler

Professor Marco Capogna fra Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet modtager sammen med forskere fra Oxford Universitet 2,5 mio. euro fra European Research Counsil til et forskningsprojekt om cellerne i hjernebarken.

20.12.2016 | Lise Wendel Eriksen

Marco Capogna og forskere fra Oxford Universitet modtager sammen 2,5 mio. euro fra ERC. Foto:Privat

Selvom hjernebarken er et af de vigtigste områder i den menneskelige hjerne, ved vi stadig ganske lidt om organiseringen af hjernebarkens celler. Med bevillingen får forskerne nu muligheden for at undersøge hjernebarkens celler med forskellige metoder. Forventningen er, at forskningen både fører til større grundlæggende viden og til nye behandlingsstrategier for psykiatriske og neurologiske lidelser.

Den fem-årig bevilling starter 1. december 2016 og deles mellem Department of Pharmacology, Oxford University under ledelse af Peter Somogyi (1,8 mio. euro) og Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet (700.000 euro).

Kontakt

Professor Marco Capogna
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Direkte telefon: 87 16 84 07
E-mail: marco.capogna@biomed.au.dk

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Navnenyt, Ph.d.-studerende