Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Millionbevilling til forskning i blærekræft

Professor Lars Dyrskjøt Andersen og professor Jørgen Bjerggaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får 15 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. Bevillingen skal bruges til at udvikle metoder, der kan forudsige den rigtige behandling til patienter med blærekræft.

31.03.2017 | Lise Wendel Eriksen

Lars Dyrskjødt Andersen får 15 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til forskning i blærekræft. Foto: privat

Patienter, der lider af blærekræft med spredning til andre steder i kroppen, modtager i dag kemobehandling og vil i fremtiden også kunne modtage immunterapi. Desværre har en del af patienterne ingen eller kun lidt gavn af behandlingerne, og man kan ikke forudsige effekten af de to typer behandlinger.

Bevillingen fra Novo Nordisk Fonden skal bruges til at udvikle og implementere nye, præcise molekylære metoder til at identificere de patienter med blærekræft, som har størst gavn af kemo- og immunterapi. Ved at studere de forskellige kræftceller og deres interaktion med immuncellerne er det forskernes mål at udvikle biomarkørmodeller, der kan forudsige respons på behandlingerne, så man kan skræddersy behandlingen til den enkelte patient og ultimativt øge patienternes overlevelse.

 

Kontakt

Professor Lars Dyrskjøt Andersen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Molekylær Medicinsk Afdeling
Direkte telefon: 78 45 53 20
Mail: lars@clin.au.dk

 

 

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Teknisk/administrativ medarbejder