Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Millionbevilling til forskning i forstyrrelser i hjerterytmen

Jens Cosedis Nielsen fra AU har modtaget en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på fem millioner kroner til at forbedre behandlingen af patienter med hjerterytmeforstyrrelser.

26.05.2016 | Helle Horskjær Hansen

Jens Cosedis Nielsen har modtaget en millionbevilling til forskning i forstyrrelser i hjerterytmen. Foto: Jesper Ludvigsen.

Jens Cosedis Nielsen har modtaget en millionbevilling til forskning i forstyrrelser i hjerterytmen. Foto: Jesper Ludvigsen.

Mange danskere lider af forstyrrelser i hjerterytmen, og det er lidelser som reducerer patienternes livskvalitet væsentligt. Jens Cosedis Nielsen fra Aarhus Universitet har netop fået en økonomisk håndsrækning på fem millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at fortsætte sin forskning i hjerterytmeforstyrrelser.

”Vi skal undersøge om en bedre behandling af hyppigt forekommende hjerterytmeforstyrrelser og deres konsekvenser forbedrer prognosen hos patienter, der lever med implanterede elektroniske enheder i hjertet. Samtidig kigger vi på om individuelt tilpasset behandling med tre-kammer enheder forbedrer prognosen hos hjertesvigtpatienter samt i nye metoder til kateterbehandling af hjerterytmeforstyrrelser,” forklarer Jens Cosedis Nielsen.

Han understreger, at det overordnede formål med forskningen er at forbedre behandlingen af patienter - især patienter, som lever med implanterede elektroniske enheder i hjertet, som pacemakere, implanterbare hjertestartere (ICD) og tre-kammer enheder til behandling af hjertesvigt.

”Forskningsresultaterne kommer potentielt til at bidrage til fremtidige guidelines inden for pacemakerbehandling samt retningslinjer for, hvordan vi håndterer patienter med kronisk hjertesvigt,” siger han.

Bevillingen gør det muligt at fortsætte det forskningsarbejde, Jens Cosedis har udført under sin ansættelse som klinisk professor siden 2011.

Yderligere oplysninger

Jens Cosedis Nielsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Tlf.: 7845 2039
jenniels@rm.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende