Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Millionpulje skal give studielivet et løft efter genåbning

Uddannelsesudvalget har afsat en million kroner, der kommer studielivet til gavn, når Aarhus Universitet igen byder de studerende indenfor.

13.04.2021 | Thomas Sørensen

Prorektor Berit Eika glæder sig over at AU har kunnet sætte midler af til studielivet. Foto: Anders Trærup.

I snart et år har Aarhus Universitets studerende siddet hjemme bag skærmen. Adskilt fra hinanden, fra deres undervisere og fra det campusmiljø, der er så vigtigt for studielivet.

Nedlukningen har bekræftet, at studiemiljøet og det studenterdrevne foreningsliv har enorm betydning for de studerendes trivsel, og derfor har Uddannelsesudvalget besluttet at afsætte en særlig pulje på en million kroner, der skal sparke studiemiljøet i gang, når det igen bliver muligt.

”Det er så vigtigt, at de studerende har mulighed for at dyrke studielivet på campus. Vores mange foreninger og arrangementer giver motivation og studieglæde, så det skal vi skubbe i gang igen. Og jeg håber især vi kan gøre en indsats for de nye studerende, som endnu ikke har fået en ærlig chance for at opleve, hvad Aarhus Universitet kan, når det gælder studiemiljø”, fortæller prorektor Berit Eika, der sidder for bordenden i Uddannelsesudvalget.

Midler til alle fakulteter

De fem fakulteter har fået tildelt midler ud fra antallet af studerende. Derudover har udvalget afsat en pulje til aktiviteter og foreninger, der går på tværs af fakulteter.

”Vi glæder os til at midlerne bliver uddelt. Og på fakulteterne går man i den kommende tid i dialog med de studerende om, hvordan vi kan fordele pengene til størst mulig gavn for studiemiljøet både lokalt og på AU som helhed”, fortæller Berit Eika.

Ikke alle midler kan uddeles nu

Prorektoren bemærker, at nogle af midlerne formentlig må vente med at komme i omløb, indtil samfundet og AU er nået længere med genåbningen:

”Lige nu har vi mulighed for at åbne for undervisning og andre aktiviteter i et vist omfang. Men det bliver stadig under relativt stramme restriktioner med afstandskrav, testkrav og så videre. Derfor vil der nok være forslag til aktiviteter, som er rigtig givtige, men som vi ikke kan gennemføre lige nu”, forklarer Berit Eika og fortsætter: 

”Vi vil gerne sparke studiemiljøet i gang så snart det overhovedet kan lade sig gøre - omvendt vil vi også gerne have, at så mange som muligt får gavn af de initiativer, der bliver sat i gang. Men den vigtige besked til de studerende er, at pengene er der. Og jeg håber, at rigtig mange vil bidrage med gode ideer, så vi kan få genstartet studiemiljøet på den bedst mulige måde”. 

Forskning, Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet