Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Mindeord om professor Flemming Isidor

Professor Flemming Isidor, Institut for Odontologi og Oral Sundhed, er død 67 år gammel søndag den 15. december 2019.

19.12.2019 | Siri Beier Jensen

Professor Flemming Isidor, Sektion for Protektik, er død 67 år gammel.

Flemming Isidor blev uddannet cand. odont. fra Tandlægehøjskolen i Aarhus i 1976, ph.d. i 1981 og dr. odont. i 1988.

Flemming Isidor blev ansat på Tandlægehøjskolen i Aarhus i 1977, og her fortsatte han sin karriere frem til sin død. Først som stipendiat og adjunktvikar i parodontologi (1977-1984), derefter som adjunkt og lektor i protetik (1984-2001) og endelig som professor i protetik (2001-2019). Han var institutleder ved Odontologisk Institut på Aarhus Universitet fra 1999-2004 og viceinstitutleder i en årrække.

Flemming Isidors faglige virke favnede bredt. Han havde stort engagement i mange aspekter af tandlægevidenskaben og dyb indsigt i hele det odontologiske felt med afsæt i oral protetik, oral implantologi og parodontologi. Flemming Isidor var internationalt anerkendt for sin forskning. Han har et omfattende forfatterskab af skelsættende videnskabelige publikationer bag sig i både internationale og danske fagtidsskrifter. Flemming Isidor delte gavmildt ud af sin store viden, og han prioriterede at formidle sin forskning til fagfæller, kolleger og studerende. Derfor var han også en værdsat underviser blandt de studerende på Tandlægeskolen i Aarhus og et skattet medlem af bl.a. Akademisk Råd, Fakultetsråd og forskningsudvalg på Aarhus Universitet.

Flemming Isidor nød stor respekt blandt kolleger i fagkredse nationalt og internationalt, og han har varetaget det ærefulde hverv som præsident for Scandinavian Society for Prosthetic Dentistry (SSPD) i årene 2007-2014. I 2016 blev Flemming Isidor udnævnt til æresmedlem af Tandlægeforeningen.

Gennem hele sin karriere så Flemming Isidor det som en væsentlig opgave at bidrage til samfundet og løfte den generelle tandsundhed. Han bestred flittigt og samvittighedsfuldt flere poster og hverv – bl.a. myndighedsbetjening for Retslægerådet og ekspertkonsultationer for Regionstandplejen i Region Midt. Flemming Isidor var konsulent for Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen og Arbejdsskadestyrelsen.

Sideløbende med alle disse hverv arbejdede Flemming Isidor fortsat som praktiserende tandlæge for at bevare kontakten til den kliniske praksis. Flemming Isidor var et ordenligt, beskedent og lattermildt menneske, og han efterlader et stort fagligt tomrum og savn på Institut for Odontologi og Oral Sundhed, Aarhus Universitet, hvor han har haft sin vante gang som anerkendt forsker, kliniker og underviser i 42 år.

Flemming Isidor efterlader sig hustru, tre voksne børn og tre børnebørn.

Æret være Flemming Isidors minde.

Institutleder Siri Beier Jensen, Institut for Odontologi og Oral Sundhed, Aarhus Universitet

Navnenyt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, IOOS, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Offentligheden/Pressen