Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Molekylær cellebiolog modtager millionbevilling

Robert Fenton har sammen med Qi Wu, begge fra Aarhus Universitet, fået Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship.

01.03.2016 | Helle Horskjær Hansen

De næste to år skal Qi Wu, Robert Fenton og kollegaer undersøge, hvorfor exosomer findes i urin, og hvilken rolle de har.

De næste to år skal Qi Wu, Robert Fenton og kollegaer undersøge, hvorfor exosomer findes i urin, og hvilken rolle de har.

Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship er en bevilling på to millioner kroner og to års projektforløb. Qi Wu, Robert Fenton og deres kollegaer skal afdække, hvorfor exosomer findes i urin og hvilken rolle de spiller i forhold til at hæmme bakterievækst og forebygge mulige infektioner i urinvejene.

Exosomer blev først for nylig opdaget i menneskeligt urin, og viden om, hvordan exosomerne fungerer og hvilken rolle de spiller, er derfor endnu uafklaret.

”Vi vil undersøge,  om exosomer spiller en biologisk rolle i forhold til at hæmme bakterievækst og forebygge potentielle urinvejsinfektioner. Patienter, der lider af urinvejsinfektioner kan have reduceret medfødte immun-proteiner i urinen, og det kan være årsagen til, at de får infektioner i urinvejene igen og igen, fortæller Robert Fenton.

Qi Wu er postdoc i Robert Fentons laboratorium sammen med 11 andre danske og udenlandske forskere.

I begyndelsen af 2015 blev Robert Fenton udnævnt professor ved Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet. Læs mere om udnævnelsen på Healths hjemmeside.

Yderligere oplysninger

Professor Robert Fenton
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mobil: 2899 2149
robert.a.fenton@biomed.au.dk

Navnenyt, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder, Offentligheden/Pressen