Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Myrer, fødselsdepressioner og socialdemokrater

Myrer bekæmper skadedyr lige så effektivt som kemikalier. Nybagte mødres hyppige lægebesøg kan afsløre en spirende fødselsdepression. Og Venstre-folk og socialdemokrater reagerer følelsesmæssigt og ikke rationelt, når de hører et budskab fra deres eget parti. Få et par smagsprøver på de seneste måneders forskning på dit gamle universitet her.

29.09.2015 | Ida Hammerich Nielson

Et nyt studie dokumenterer, at på mange afgrøder lige fra kakao og citrus til palmeolie og cedertræ, kan myrer bekæmpe skadedyr lige så effektivt - og billigere end - kemikalier.

Hver dag forskes der på livet løs på Aarhus Universitet. I alt mellem himmel og jord. Vi giver dig her et par smagsprøver på den forskning, der er lavet i løbet af de sidste måneder.

Myrer er lige så effektive som sprøjtegift
Når landbrug bruger myrer som skadedyrsbekæmpelse er det lige så effektivt som at bruge kemikalier. Derudover er metoden bæredygtig – og langt billigere. Det viser et nyt sammenlignende studie.

Kontaktmønstret til lægen kan afsløre spirende fødselsdepression
De fleste mødre er psykisk sårbare i tiden efter en fødsel. Nogle få udvikler psykisk sygdom – og de tidligste tegn er hyppig kontakt til egen læge. Det viser et nyt studie.

Instinkter og følelser gør os partiske
Forskning viser, at Venstre-folk og socialdemokrater reagerer helt instinktivt og følelsesmæssigt, når de hører et budskab fra deres parti og slutter op omkring partiet.


Hver sjette præst er nu funktionspræst
Ny undersøgelse viser, at antallet af funktionspræster næsten er tredoblet de seneste 20 år, og at hver sjette præst i dag er funktionspræst. Den markante stigning peger på, at Folkekirken er under forandring.


Næsten hele verden kunne ligne Serengeti
Det skyldes udelukkende mennesket, og hverken klima eller miljø, at den største diversitet af store pattedyr findes i Afrika. Det fastslår et nyt studie, som samtidig giver et bud på, hvordan pattedyrenes verdenskort ville se ud, hvis der aldrig havde levet mennesker på kloden.

Ny viden: Parkinsons starter sandsynligvis i maven
Et stort registerstudie tyder på, at Parkinsons sygdom starter i mave-tarm-kanalen. Studiet er det hidtil største på området.

 

 

 

Forskning, Alumne, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet