Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Netværksdag for topledere i gymnasieskolen og på AU

Aarhus Universitet byder toplederne fra gymnasieskolen velkommen til dette års netværksdag under overskriften INNOVATION, BÆREDYGTIGHED OG UDDANNELSE.

21.09.2021 | Ida Hammerich Nielson

Dato man 08 nov
Tid 13:30 19:30
Sted The Kitchen, Aarhus Universitet Universitetsbyen 14, bygning 1741
Tilmelding er lukket

Program:

13:30-14:00 Registrering og kaffe/kage

14:00-14:20 Velkomst og siden sidst v. prorektor Berit Eika

14:20-15.20 Kan innovation forny uddannelserne? – Eller uddannelserne forny innovation? Har det stærkt øgede fokus på entrepreneurskab på tværs af uddannelsessektoren de seneste 10 år skabt positiv værdi for elever og studerende? Og er der mere at vinde ved en fortsat udvikling? Under oplægget sættes der særligt fokus på gymnasie- og universitetsområdet. CEO Christian Vintergaard og forskningsleder Kåre Moberg, Fonden for Entreprenørskab.

15:20-16:00 Showcases i entreprenørskab og iværksætteri på AU Hvorfor endte vi som iværksættere? Og hvad kan gymnasieskolen gøre for at hjælpe kommende generationer af unge iværksættere godt på vej? Hør fire unge iværksættere, som har deres base i The Kitchen, præsentere deres case og give deres bedste råd til ledere i uddannelsessektoren. Palm Mute Pedal / Medicquant / Min Ejerforening / TextileChange

16:00-16:30 Kaffepause

16:30-17:45 Uddannelse som bæredygtig udvikling? Grøn omstilling, klimakrise, cirkulær økonomi, verdensmål og bæredygtighed er blot nogle af aktuelle perspektiver, som presser sig på. Hvad skal de fylde inden for uddannelse og i uddannelsessektoren – og hvordan finder de plads i uddannelserne? Oplægget vil fokusere på i hvilken grad bæredygtighed kan bruges som kritisk og konstruktiv ramme for uddannelsesdrift og udvikling – herunder de samfundsmæssige rammer for uddannelse, de konkrete institutioners driftsmæssige og pædagogiske praksis og ikke mindst dimittenders videre bidrag til samfundet. Oplægget suppleres af fælles drøftelser samt historien om samarbejdet mellem Lemvig Gymnasium, Klimatoriet, VIA University og AU. Programleder Susanne Søes Hejlsvig og lektor i Uddannelse for Bæredygtig Udvikling ved DPU Jonas Andreasen Lysgaard samt rektor Bo Larsen, Lemvig Gymnasium

17:45-18:00 Pause

18:00-19:30 Let måltid og historien om ”det entreprenante køkken” Aarhus Universitet er vært for et let måltid i caféen i universitetets innovationshub The Kitchen som afslutning på programmet. Under maden vil erhvervsdirektør Lone Ryg Olsen fortælle om Aarhus Universitets satsning på erhvervssamarbejde og innovation.

Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet