Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Niels Henrik Buus er ny klinisk professor i forhøjet blodtryk

Mindst en femtedel af den danske befolkning har et blodtryk, der er højere end det burde være. Viden om årsager, forebyggelse og behandling kan derfor gavne bredt, siger ny klinisk professor Niels Henrik Buus fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

01.10.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Niels Henrik Buus er ny klinisk professor på Institut for Klinisk Medicin. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU Health.

Niels Henrik Buus er ny klinisk professor på Institut for Klinisk Medicin. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU Health.

Niels Henrik Buus forsker i klinisk hypertension, bedre kendt som forhøjet blodtryk. Han har med sit nye professorat etableret en forskningsgruppe, som undersøger forskellige aspekter af problemer med blodtrykket. Gruppen fokuserer især på patienter, der ikke har tilstrækkelig effekt af medicinen, og på patienter, der har forhøjet blodtryk som led i en kronisk nyresygdom.

Forskningen skal afdække de mekanismer, der betinger det forhøjede blodtryk, og undersøge, hvordan lægerne bedst målretter behandlingen. Samtidig vil Niels Henrik Buus gøre det lettere at identificere de patienter, der er vanskelige at behandle. Svært behandlelig hypertension forekommer særligt hyppigt i forbindelse med nedsat nyrefunktion og diabetes.

Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond medfinansierer Niels Henrik Buus’ professorat.

Kontakt

Klinisk professor og speciallæge Niels Henrik Buus
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Institut for Biomedicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Nyresygdomme og Blodtryksklinikken
Mobil: 3190 8383
Mail: nibuus@rm.dk

Ekstern målgruppe, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health