Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Novo Nordisk Fonden giver 15 mio. kr. til forskning i tarmkræft

Professor, ph.d. Claus Lindbjerg Andersen og professor Søren Laurberg fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital skal bruge Novo-millionerne til forbedring af behandling af tarmkræft.

28.03.2017 | Henriette Stevnhøj

Professor ved Aarhus Universitet, Claus Lindbjerg Andersen, får 15 mio. kr. til at forbedre overlevelsen hos patienter med tarmkræft.

Claus Lindbjerg Andersen, professor ved Aarhus Universitet, får 15 mio. kr. til at forbedre overlevelsen for patienter med tarmkræft.

Selv om behandling for tarmkræft i Danmark viser gode resultater, har to forskere fra Aarhus Universitet ambitioner om at gøre den endnu bedre. Nu hjælper en bevilling på 15 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden dem godt på vej.

AU-professorerne Claus Lindbjerg Andersen og Søren Laurberg har udviklet en blodbaseret målemetode, der kan afsløre, om der er tarmkræft-DNA i blodet hos patienter, der er blevet opereret for tarmkræft. 
Tarmkræft-DNA i blodet betyder, at patienten har restsygdom og derfor har meget stor risiko for at få tilbagefald. Sådanne patienter vil have gavn af yderligere behandling f.eks. kemoterapi.

Formålet med bevillingen er at forbedre billeddiagnostikken og kirurgien, så der bliver færre patienter med restsygdom efter operation. Den nye målemetode skal forbedre udvælgelsen af de patienter, der efter operation har gavn af kemoterapi. 

Novo Nordisk Fondens bevillingsliste. 

 

Kontakt:

Professor Claus Lindbjerg Andersen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Aarhus Universitetshospital, Molekylær Medicinsk Afdeling
78 45 53 19
cla@clin.au.dk

 

 

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Ph.d.-studerende, Ekstern målgruppe, Offentligheden/Pressen