Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nu går Danmarks Studieundersøgelse i gang

I uge 43 starter Danmarks Studieundersøgelse, som udsendes af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til studerende på alle landets videregående uddannelser. Studerende opfordres til at besvare undersøgelsen, der er vigtig for AU’s løbende arbejde med kvaliteten af studie- og undervisningsmiljøet.

27.10.2021 | Sinne B. Jakobsen

Danmarks Studieundersøgelse udsendes af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og tager pulsen på studiemiljøet på landets videregående uddannelser.

Når AU’s studerende åbner deres e-boks og AU-mail i uge 43 bliver de mødt af Danmarks Studieundersøgelse, som tager pulsen på det faglige og sociale studiemiljø på landets videregående uddannelser. De studerende bliver bl.a. spurgt ind til deres faglige og sociale trivsel, udbytte af undervisningen, oplevelse af stress og ensomhed, sexisme og meget andet.

Danmarks Studieundersøgelse er en ny titel, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen fremover anvender som en samlende betegnelse for de studenterundersøgelser, de udsender hvert andet år, og som de bl.a. anvender til Læringsbarometer og online studievalgsværktøjet Uddannelseszoom.

Som underviser kan du med fordel opfordre dine studerende til at besvare spørgeskemaerne. Besvarelserne er vigtige for Aarhus Universitet, fordi resultaterne anvendes i det løbende kvalitetsarbejde med studie- og undervisningsmiljøet.

Om Danmarks Studieundersøgelse

  • Danmarks Studieundersøgelse udsendes af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til alle studerende på landets videregående uddannelser.
  • Undersøgelsen gennemføres af Epinion og udsendes som et elektronisk spørgeskema til de studerende i e-boks og på AU-e-mail – første gang i uge 43. Svarfristen er 15. december, og resultaterne forventes offentliggjort i foråret 2022.
  • Danmarks Studieundersøgelse gennemføres frem over hvert andet år, og AU anvender besvarelserne i det løbende kvalitetsarbejde med studie- og undervisningsmiljøet. Hvert 3. år danner resultaterne grundlag for AU’s undervisningsmiljøvurdering – næste gang i 2023.
  • Indtil 2017 gennemførte AU sin egen studiemiljøundersøgelse, og i 2020 blev undersøgelsen for første gang integreret i styrelsens undersøgelser. Resultaterne fra 2020 danner grundlag for den undervisningsmiljøvurdering, der lige nu arbejdes med på de enkelte uddannelser.

Læs mere om studieundersøgelsen på: https://studerende.au.dk/studieundersogelse/ (opdateres løbende).

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet