Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny Aarhus-professor er ekspert i Parkinsons sygdom

Overlæge og dr.med. Per Borghammer fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er ny klinisk professor i nuklearmedicin og neurovidenskab.

07.08.2018 | Sabina Bjerre Hansen

Ny klinisk professor Per Borghammer forsker i Parkinsons sygdom og dens oprindelse med henblik på at kunne bremse sygdomsudviklingen. Foto: AU/AUH.

Ny klinisk professor Per Borghammer forsker i Parkinsons sygdom og dens oprindelse med henblik på at kunne bremse sygdomsudviklingen. Foto: AU/AUH.

Ingen ved endnu, hvor og hvorfor Parkinsons sygdom starter. Nyere forskning giver mistanke om, at sygdommen i nogle tilfælde starter i tarmens nervesystem og spredes herfra til rygmarven og hjernen gennem de perifere nerver. Er det tilfældet, vil det revolutionere forskernes forståelse af sygdommen og åbne muligheden for helt nye typer af behandling.

Per Borghammer er ny klinisk professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Her forsker han i Parkinsons sygdom med særligt fokus på at udvikle nye skanningsteknikker, der kan kortlægge graden af skader på forskellige neurontyper.

Målet er at bidrage til en mere komplet forståelse af sygdommens oprindelse. Det er nemlig en forudsætning for at udvikle de mest rationelle behandlinger, der kan bremse eller helt standse sygdomsudviklingen – måske endda også inden for andre sygdomskategorier.

Kontakt

Klinisk professor, dr.med. og ph.d. Per Borghammer
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin – PET-centret og
Aarhus Universitetshospital, Klinisk fysiologi og nuklearmedicin
Mobil: 28 26 10 39
Mail: borghammer@clin.au.dk

Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder