Ramkumar Menon er ny adjungeret professor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet. Han forsker i, hvilke faktorer der ses ved for præmature fødsler.
20.08.2015 |
Præmature fødsler påvirker hvert år 15 millioner graviditeter på verdensplan. En fødsel betegnes præterm, når barnet bliver født før udgangen af 37. svangerskabsuge, og det kan have store konsekvenser for det nyfødte barn. Ramkumar Menon forsker i, hvilke forskellige risikofaktorer der findes ved præmature fødsler og hvilken indflydelse, de har på barnet. I sin forskning identificerer han mulige årsager til præmature fødsler og undersøger metoder til at reducere denne risiko.
”Jeg tog min ph.d.-grad på Aarhus Universitet, og er meget ydmyg og begejstret for min nye tilknytning til universitetet. Jeg glæder mig til at bidrage med min viden og undervise i, hvordan vi kan identificere årsager til præmature fødsler,” siger Ramkumar Menon.
Ramkumar Menons mål er gennem sin forskning at hjælpe gravide kvinder, deres fostre og for tidligt fødte børn, der lider langsigtede konsekvenser på grund af for tidlig fødsel. De udløsende faktorer ved præmature fødsler er nemlig stadig uklare.
”Vi forsøger at screene gravide for specifikke biomarkører, der kan indikere risiko for præmatur fødsel. Den viden gør det muligt for lægerne at træffe nogle foranstaltninger, der kan forhindre en for tidlig fødsel. Den kan også hjælpe til udviklingen af nye lægemidler, der kan hindre tidlig fødsel,” forklarer Ramkumar Menon.
Ramkumar Menon er fra Indien. Han har en ph.d-grad fra 2007 i perinatal biologi fra Aarhus Universitet og er i dag forsker ved University of Texas Medical Branch, Galveston, Texas.
Ph.d. Ramkumar Menon
University of Texas Medical Branch, Galveston, Texas.
ram.menon@utmb.edu