Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny adjungeret professors mål er en kur mod HIV

Hvordan reducerer vi sygdomsudvikling og dødelighed blandt individer med kroniske betændelsestilstande som fx HIV, tuberkulose og Zika-virus? Det spørgsmål er omdrejningspunktet for Jacob Estes, som er ny adjungeret professor i immunpatologi på Aarhus Universitet.

30.09.2019 | Sabina Bjerre Hansen

Aarhus Universitet udnævner international HIV-ekspert Jacob Estes fra USA til adjungeret professor. Foto: Oregon Health & Science University.

De næste fem år intensiverer Jacob Estes sit forskningssamarbejde med kolleger på Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet. I fællesskab vil de bl.a. søge svar på, hvad der karakteriserer HIV’s evne til at persistere i cellerne og på, hvordan man kan påvirke virussets modstandsdygtighed.

Udviklingen af en HIV-kur ligger ikke lige om hjørnet, så målet er i første omgang at udvikle og teste effektive behandlinger, som gendanner immunforsvaret og forhindrer sygdommen i at udvikle sig. Det ultimative mål er at bidrage til udviklingen af en HIV-kur.

Jacob Estes er til daglig professor på Oregon Health & Science University i USA, hvor han står i spidsen for the Division of Pathobiology and Immunology.

Kontakt

Adjungeret professor Jacob Estes
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Mail: estesja@ohsu.edu

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Offentligheden/Pressen