Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny bevilling styrker forskning i hjernerystelse

De næste tre år vil forskere fra Aarhus Universitet og Regionshospitalet Hammel Neurocenter udvikle, gennemføre og teste et interventionsprogram for voksne, som har fået en hjernerystelse. Projektet finansieres af en bevilling på 6,6 mio. kr. fra Sygeforsikringen ”danmark”.

11.02.2021 | Simon Byrial Fischel

Under ledelse af klinisk professor Jørgen Feldbæk Nielsen skal en forskergruppe udvikle og teste et nyt interventionsprogram, som skal hjælpe patienter med langvarige følgevirkninger efter hjernerystelser.

Hjernerystelse er den mest almindelige hovedskade i Danmark, hvor ca. 25.000 tilfælde registreres hvert år. Mens langt de fleste relativt hurtigt kommer sig, oplever nogle, at følgevirkninger som søvnløshed, svimmelhed og hovedpine kan hænge ved i måneder eller endda år efter, at skaden er sket. Det kan gå ud over livskvaliteten og forårsage stress, angst og depression.

Med et nyt interventionsprogram kaldet GAIN (Get Going After Concussion), vil forskerne nu forsøge at hjælpe netop de patienter, der oplever langvarige følgevirkninger. GAIN har allerede vist lovende resultater i hospitalsregi, og forskningsleder og klinisk professor Jørgen Feldbæk Nielsen vil sammen med sin forskergruppe bruge de kommende tre år på at udvikle, teste og tilpasse programmet til brug på kommunalt niveau.  

Håbet er, at GAIN kan medvirke til at reducere symptomerne, så patienterne hurtigere kan vende tilbage til et aktivt liv. Hvis resultaterne er lige så lovende, som forskerne håber, skal GAIN implementeres i de fem kommunale sundhedsklynger i Region Midtjylland.

Sygeforsikringen ”danmark” har bevilliget 6,6 mio. kr. til forskningsprojektet.

Kontakt

Forskningsleder, klinisk professor og overlæge Jørgen Feldbæk Nielsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Regionshospitalet Hammel Neurocenter
Telefon: 87 62 35 60
Mail: jfn@clin@au.dk

Omtalen er baseret på pressemateriale fra Region Midtjylland.

Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Offentligheden/Pressen, Ph.d.-studerende