Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny dekan på Faculty of Natural Sciences

Efter en grundig ansættelsesproces har Aarhus Universitet valgt professor i rumforskning, Kristian Pedersen, som ny dekan på Faculty of Natural Sciences.

27.01.2020 | Sys Christina Vestergaard

Kristian Pedersen bliver dekan på Faculty of Natural Sciences ved Aarhus Universitet.

Siden 2012 har Kristian Pedersen været institutdirektør for DTU Space og var inden da direktør for Space Science Center på Københavns Universitet. Han har en baggrund som ph.d. i astrofysik og blev professor i rumforskning i 2018. Sammen med dyb ledelseserfaring har han en solid indsigt i universitetssektoren og ikke mindst forskning og uddannelse. Han har gennem sine år som leder af DTU Space også prioriteret forskningsformidling højt, bl.a. i bogform, i radioprogrammer og offentlige forelæsninger.

”Kristian Pedersen kommer med en solid forsknings- og uddannelsesbaggrund og er kendt for sine gode formidlingsevner, hvortil kommer hans stærke ledelsesprofil. Samlet set gør det, at jeg er rigtig glad for, at Kristian Pedersen har søgt til Aarhus Universitet. Jeg er overbevist om, at han har alle forudsætninger for at sætte det nye Faculty of Natural Sciences godt i søen og vælge den rette kurs for det,” siger rektor Brian Bech Nielsen.

Kristian Pedersen skal stå i spidsen for det nye Faculty of Natural Sciences. Fakultetet bygger på grundvidenskabelige erkendelser inden for naturvidenskabelige discipliner samt matematik og datalogi, der i stigende grad vil blive bragt i spil i et tæt samarbejde med de andre fakulteter og eksterne interessenter. Faculty of Natural Sciences har et stort potentiale for at bidrage med tyngde til at løse store samfundsudfordringer og formidle videnskabelige sammenhænge og erkendelser til beslutningstagere og den brede befolkning.

Som en del af en større strategisk satsning arbejdes der blandt andet på at styrke forskningen og uddannelserne inden for digitaliseringsområdet med det mål at fordoble antallet af kandidater frem mod 2023.

Kristian Pedersen glæder sig til at rykke til Aarhus:

”Jeg er beæret og begejstret over denne unikke mulighed for at stå i spidsen for Faculty of Natural Sciences. Med stor respekt for fakultetets internationale position og de studerendes og ansattes dybe viden og engagement ser jeg frem til, at vi sammen skal gribe og udvikle de mange muligheder, fakultetet har. Den fremragende forskning og uddannelse, som fakultetets institutter tilsammen repræsenterer, er essentiel for at opnå nye erkendelser såvel som løfte store samfundsudfordringer. Sammen med gode danske og internationale partnere skal og kan vi ’gøre verden klogere’. Det glæder jeg mig meget til.” 

Kristian Pedersen tiltræder som dekan for fakultetet 1. april 2020.

”Vi har haft en grundig ansættelsesproces, hvor vi valgte at gå i genopslag med stillingen som dekan for Faculty of Natural Sciences. Det skete ud fra et ønske om at få et større og mere diverst ansøgerfelt. Det lykkedes, og vi haft et felt med både diversitet og meget velkvalificerede ansøgere. Vi valgte Kristian Pedersen, fordi vi ud fra en samlet vurdering fandt, at han var det bedste match i forhold til stillingen.” siger rektor Brian Bech Nielsen. 

Forskning, Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Administration (Faglighed), Ekstern målgruppe