Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny doktor i ludomani på Aarhus Universitet

Ph.d. og psykolog Jakob Linnet er ny doktor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. 13. juli forsvarede han sin doktordisputats om de neurobiologiske aspekter af spilafhængighed.

02.08.2018 | Lise Wendel Eriksen

Jakob Linnet forsvarede d. 13. juli 2018 sin doktordisputats om spilafhængighed. Foto: Privat

Jakob Linnet forsker i, hvordan dopaminsystemet er forbundet med spilafhængighed. Han er især optaget af, hvordan kroppens dopaminmekanismer er forbundet med forventningen om belønning, snarere end den faktiske belønning. Sådanne dopaminmekanismer, der er forbundet med forventet belønning, kan være årsagen til, at man fortsætter med at spille, selv om man taber.

Ludomani er den første anerkendte adfærdsafhængighed, hvor man ikke er afhængig af et stof, men af en aktivitet. Jakob Linnet undersøger, om personer med ludomani i virkeligheden bliver afhængige af kroppens egen dopamin i forbindelse med spilleadfærden, og hans forskning kan derfor også have stor betydning for andre former adfærdsafhængighed som trænings-, sex- og internetafhængighed.

Kontakt

Ph.d., psykolog og doktor Jakob Linnet
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Mobil: 31 33 53 52
Mail: linnet@cfin.au.dk

Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Videnskabelig medarbejder