Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny doktor udvikler forbedrede MR-skanninger til hjernen

Brian Hansen fra AU og AUH har netop forsvaret sin doktorafhandling om eksperimentelle MR-skanninger. Metoderne kan bruges til at studere hjernens mikroskopiske opbygning og kan på sigt føre til tidligere diagnose af blandt andet demens.

10.09.2018 | Ida Skytte Asmussen

Doktor, ph.d. Brian Hansen. Foto: AU foto

Brian Hansen fra Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, og Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab på Aarhus Universitetshospital er netop blevet udnævnt til doktor i medicin.

I samarbejde med sine kolleger udvikler han eksperimentelle MR-skanningsteknikker, som kan undersøge hjernevævets mikroskopiske opbygning. Forskningen er et skridt på vejen til at kunne diagnosticere demens og andre hjernesygdomme tidligere, da teknikkerne er mere følsomme end eksisterende metoder.

Metoderne kan bruges til at skanne vævsprøver og forsøgsdyr, og nogle af metoderne bruges også allerede i forsøgspersoner og patienter.

Brian Hansen er ph.d. i fysik fra Aarhus Universitet fra 2007 og kan altså nu også skrive doktor i medicin på sit cv.

Kontakt

Doktor, lektor og ph.d., Brian Hansen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab
Fastnet: 78 46 35 72
Mail: brian@cfin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Ph.d.-studerende