Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny doktors forskning øger patientsikkerheden

Lektor og ph.d. Henrik Støvring fra Aarhus Universitets Institut for Folkesundhed er ny doktor i medicin. Han forsker i befolkningens brug af lægemidler og udvikler nye statistiske metoder, der kan undersøge effekten af og bivirkninger ved receptpligtig medicin.

09.04.2019 | Sabina Bjerre Hansen

Henrik Støvring, som er ny doktor i medicin, forsker i, hvordan danskerne bruger receptpligtig medicin og om denne brug er forbundet med bivirkninger. Foto: Lars Kruse/AU.

Henrik Støvring, som er ny doktor i medicin, forsker i, hvordan danskerne bruger receptpligtig medicin og om denne brug er forbundet med bivirkninger. Foto: Lars Kruse/AU.

Danmark har helt unikke sundhedsregistre, som er afgørende for bl.a. forskning i sundhed og sygdom. Ny dr.med. Henrik Støvring leverer i sin disputats forskningsresultater, der betyder, at registrene fremover kan udnyttes endnu bedre ift. at undersøge, hvordan lægemidler reelt virker. Ikke bare når medicinen afprøves i medicinalfirmaernes meget kontrollerede forsøg, men når den rutinemæssigt bruges af helt almindelige patienter, der har fået en recept fra egen læge.

Med de nye metoder kan Henrik Støvring og hans forskerkolleger undersøge og tage højde for, hvordan forskellige patientgrupper bruger medicinen, når de vurderer et præparat ift. effekt og bivirkninger. Den viden er nyttig for andre forskere og for dem, der er ansvarlige for brugen af lægemidler, dvs. Lægemiddelstyrelsen her i Danmark. Med bedre metoder vil de mere præcist og også hurtigere end nu kunne opdage eventuelle uhensigtsmæssige virkninger ved et lægemiddel. Og det vil øge patientsikkerheden.

Kontakt

Lektor, dr.med. og ph.d. Henrik Støvring
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 22 33 55 86
Mail: stovring@ph.au.dk

Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe