Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny, fælles IOOS-hjemmeside er på vej

De eksisterende hjemmesider for IO, SKT og Tandlægeskolen skal fusioneres til ét nyt og moderne website. Arbejdet med at skabe en fælles hjemmeside er i gang, og den forventes at være klar i begyndelsen af oktober.

30.06.2016 | Lise Wendel Eriksen

Den nye fælles hjemmesider går i luften til efteråret

IO og SKT fusionerer nu også på nettet, så det nye institut også online fremstår som en samlet enhed.

”Opgaven med at sammenlægge, flytte og redigere flere hundrede sider er stor, og derfor begynder vi i første omgang at arbejde med den eksterne hjemmeside,” fortæller Mette Provstgaard, der er webredaktør på IO og deltager i en nedsat arbejdsgruppe.

I arbejdsgruppen sidder repræsentanter fra ledelsen og webredaktører fra SKT og IO, som i samarbejde med Health Kommunikation leder projektet. Fagmiljøerne bliver inddraget i tekst- og indholdsdelen i relation til egne områder, når processen kommer der til.

Brugernes adfærd kortlægges

Arbejdet med den nye hjemmeside har været i gang siden marts, hvor man ved hjælp af interviews, Google Analytics-statistik og online brugerundersøgelser er i gang med at kortlægge brugernes adfærd på de eksisterende hjemmesider.

”Den viden, undersøgelserne giver os, skal være med til at sikre, at den nye hjemmeside er målgrupperettet, brugervenlig og relevant for IOOS-besøgende på nettet,” siger Mette Provstgaard.

Alle AU-hjemmesider skal i løbet af 2016 og 2017 omlægges til responsivt design, så de kan tilgås fra telefoner og tablets, lige som den ændrede AU-designlinje skal inkorporeres alle steder, også digitalt. Det medfører ændringer for alle instituthjemmesider, og derfor er det en stor fordel, at tiltagene bliver tænkt ind allerede fra begyndelsen af projektet med en ny IOOS-hjemmeside.

I luften til efteråret

Den nye IOOS-hjemmeside får adressen www.dent.au.dk. Der ligger allerede nu en meget midlertidig side, mens der bag ’IT-kulisserne’ arbejdes på den ’rigtige’ hjemmeside. Den forventes at være klar i en beta-version i begyndelsen af efteråret. Herefter begynder arbejdet med den interne hjemmeside.

Indtil den nye IOOS-hjemmeside er klar, kan de eksisterende hjemmesider benyttes som hidtil.

Yderligere oplysninger

Institutsekretær og webredaktør Mette Provstgaard
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi
Direkte telefon: 8716 8098
mette.provstgaard@odont.au.dk

Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Odontologi, Health, Videnskabelig medarbejder