Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny guide: Hop med på Twitter-toget

Twitterhjerne, #dkforsk og tweets. Er udtrykkene ikke allerede velkendte, bliver de det måske snart. Healths nye Twitter-guide er hjælp til selvhjælp for de, der har lyst til at sætte turbo på netværk og faglige dialoger. Christine Parsons og Asser Hedegård Thomsen fortæller her, hvorfor de bruger tid på platformen.

26.01.2021 | Sabina Bjerre Hansen

Ansatte på Health kan nu få hjælp til Twitter i fakultetets nye guide. I guiden er der både gode råd og udførlige vejledninger, og så deler to af fakultetets mest aktive Twitter-brugere ud af deres erfaring. Fotos: AU Health.

Ansatte på Health kan nu få hjælp til Twitter i fakultetets nye guide. I guiden er der både gode råd og udførlige vejledninger, og så deler to af fakultetets mest aktive Twitter-brugere ud af deres erfaring. Foto: AU Health og Danielle MacInnes, Unsplash.

I Healths nye Twitter-guide, er der hjælp at hente for de af fakultetets medarbejdere, der enten vil i gang med eller blive bedre til Twitter – et socialt medie, som er oplagt til at indgå i faglige fællesskaber. Guiden har to spor, så nybegyndere får det basale kendskab, og de letøvede kan rykke et niveau op.

Tidligere tiltrak Twitter primært journalister, politikere og meningsdannere, men nu bruger flere og flere forskere, danske såvel som udenlandske, Twitter til videndeling, netværksopbygning og erfaringsudveksling. Og det giver ifølge to af Healths forskere god mening at bruge tid på Twitter.

Mit Twitter-feed er et arbejdsredskab

Christine Parsons, Foto: AU Foto”Professionelt holder Twitter mig opdateret på forskning, nye metoder og bredere perspektiver inden for mit fagområde. Det styrker mit faglige netværk, og personligt nyder jeg at se og fejre gode nyheder på Twitter – fx kollegers succes med enten bevillinger eller publicering af nye forskningsresultater. Det gælder især kolleger, jeg ikke ser til hverdag.”

Sådan siger lektor Christine Parsons fra Institut for Klinisk Medicin og Interacting Minds Centre om sin tilstedeværelse på Twitter. Hun oprettede sin profil i 2009 og har godt 1.000 følgere, og så betragter hun med egne ord sit Twitter-feed som et arbejdsredskab frem for en distraktion eller en overspringshandling.

Tips, tricks og udførlige vejledninger

Den nye Twitter-guider indeholder en ’trin for trin-guide’ til at oprette en profil på Twitter, ligesom den samler de vigtigste fakta om platformen og dens forskellige funktioner. Derudover indeholder guiden overvejelser om det gode tweet, en række nyttige råd til, hvordan man gebærder sig i Twitter-land, og emner som fx ”Hvad kan man med et tweet?”, ”Hvem skal du følge på Twitter?” og ”Hashtags – hvor starter man?”

Kan ikke få samme netværk andre steder

Ligesom Christine Parsons er speciallæge i retsmedicin Asser Hedegård Thomsen fra Institut for Retsmedicin begejstret for Twitter.

Asser Thomsen, Foto: AU Foto”Det er fis og ballade, men vigtigst af alt en anledning til at fortælle om mit fag. Jeg har fået et netværk på Twitter, som jeg ikke tror, jeg ville have kunnet få andre steder. Interessante personer og meninger,” siger han.

Asser Hedegård Thomsen oprettede sin profil i 2016 og har nu ca. 5.300 følgere på Twitter. Han har flere gange oplevet, at et tweet leder til omtale i medierne, og så er han fortaler for en positiv og uhøjtidelig tone på platformen.

Spring ud i det

”Slap af. Det er graffiti på skoletoilettet, mere end det er et elevrådsmøde. Når det er sagt, er det en god idé at læse dit tweet igennem et par gange, inden du trykker på knappen. Generelt gælder det, at hvis en tanke får dig til at grine, og den tåler dagens lys, så tweet den. Og husk, at du er i det offentlige rum, dvs. potentielt i medierne dagen efter,” siger han og tilføjer:

”Prøv bare Twitter af, du kan jo altid springe af igen – og glem så alt om antal følgere det første lange stykke tid.”


Hvorfor er det oplagt at være på Twitter?

Tilstedeværelse på Twitter kan give dig følgende:

  • Øget synlighed, der kan gavne dig og dit arbejde (fx større opmærksomhed fra fonde, potentielle samarbejdspartnere og potentielle nye kollegaer)
  • Et større professionelt netværk
  • Udveksling af viden og erfaring med peers inden for dit fagområde
  • En direkte linje til fagfæller, samarbejdspartnere, politikere og fonde
  • Mulighed for at være med til at sætte dagsordenen inden for dit fagområde
  • Anerkendelse fra dit netværk og fagfæller
  • Eksponering af projekter og resultater, som kan virke karrierefremmende
  • Indsigt i den aktuelle mediedebat og politiske dagsorden

Læs mere i Twitter-guiden på Healths medarbejderhjemmeside, og følg kollegerne på Twitter: Christine Parsons og Asser Hedegård Thomsen.


Kontakt

Kommunikationspartner Sabina Bjerre Hansen
Aarhus Universitet, Administrationscenter Health – Health Kommunikation
Mobil: 30 12 37 32
Mail: sbh@au.dk

Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder