Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny kvote 2-satsning på medicin giver markant flere ansøgere

Nyheden om, at flere studiepladser på medicinstudiet i Aarhus nu øremærkes til kvote 2-ansøgere, har fået markant flere unge til at vælge medicin på AU som førsteprioritet. Også Idræt og Folkesundhedsvidenskab har fremgang.

18.03.2016 | Henriette Stevnhøj

Begejstrede medicinstuderende tager imod nye studerende i 2015.

Sundhedsuddannelserne på Aarhus Universitet hitter blandt årets kvote 2-ansøgere. Alene medicinstudiet tegner sig for en fremgang på 40 procent flere førsteprioritets ansøgninger sammenlignet med sidste år. I alt kan Health notere en fremgang på 26 procent i ansøgere, der har Aarhus Universitet som førsteprioritet.

”Der er ingen tvivl om, at fremgangen i ansøgertallet på medicinstudiet handler om, at vi i år optager hele 20 procent via kvote 2. Vi har en strategisk satsning, som handler om at få medicinstuderende med flere kompetencer end høje karakterer, blandt andet kigger vi på empati, kommunikation og robusthed,” siger sundhedsdekan Allan Flyvbjerg.

Det er ikke kun medicinstudiet, der tegner sig for en solid fremgang i antallet af førsteprioritetsansøgninger. Idræt kan glæde sig over en fremgang på 29 procent, og Folkesundhedsvidenskab på 12 procent sammenlignet med tallene fra sidste år.

De øvrige uddannelser på Health, herunder tandlægestudiet, har samme antal førsteprioritetsansøgninger som sidste år, men til gengæld kan tandlægestudiet notere en lille fremgang i det samlede ansøgertal sammenlignet med sidste år.

”Medicinstudiet i Aarhus er forkælede med at få et stort ansøgerfelt til studiepladserne, og nu er puljen med motiverede og fagligt dygtige kommende studerende større end nogensinde. Så jeg er en meget glad og tilfreds dekan," siger Allan Flyvbjerg.

Læs om det nye optagelsessystem på medicinuddannelsen på Aarhus Universitet.

Se de samlede ansøgertal for kvote 2

Læs mere om årets kvote-2 tal fra Aarhus Universitet.      

              

Kontakt

 

Sundhedsdekan Allan Flyvbjerg

Dean.health@au.dk

51779548

 

 

Sundhed og sygdom, Uddannelse, Alle grupper, Health, Health, Ekstern målgruppe