Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny ledelse på Institut for Bioscience

21. maj fik Bioscience en ny ledelse. Professor Hans Brix og seniorforsker Peter Henriksen er begge konstituerede som institutledere for det næste år.

22.05.2013 | Kristian Serge Skov-Larsen

21. maj fik Bioscience en ny ledelse. Professor Hans Brix og seniorforsker Peter Henriksen er begge konstituerede som institutledere for det næste år. De udgør et ledelsesteam, hvor Hans Brix har økonomisk og personalemæssigt ansvar for afdelingen i Aarhus og Peter Henriksen for tjenestestederne i Roskilde, Kalø og Silkeborg. 

Efter et hårdt stykke arbejde med at få etableret BIOS har Bo Riemann valgt at trække sig fra jobbet som institutleder og vende tilbage til sin stilling som professor i Roskilde. Beslutningen om den nye ledelsesmodel er meldt ud af dekan Brian Bech Nielsen på et møde med alle sektionsledere i Bioscience.

- Jeg vil gerne takke Bo Riemann for hans store indsats for instituttet og i institutlederkredsen. Jeg er sikker på at Hans Brix og Peter Henriksen evner at løfte opgaven som institutledere sammen, siger dekan Brian Bech Nielsen.

Som nye institutledere bliver Hans Brix’ og Peter Henriksens opgave i fællesskab med viceinstitutlederne ved de fire tjenestesteder at lede instituttet i den kommende periode.  Forårets arbejde med at oprette faglige sektioner samt faglige netværk i stedet for faggrupper fortsætter uændret i ledelsesgruppen og det lokale samarbejdsudvalg.

- Vi har brug for og regner med alle medarbejderes opbakning til det fortsatte arbejde med at integrere to forskellige kulturer og fire tjenestesteder, så vi ikke kun udadtil fremstår som ét institut, men så vi også aktivt udnytter de muligheder for meningsfuldt samarbejde på tværs af sektioner og tjenestesteder, som blev skabt med samlingen af instituttet for to år siden, siger de to institutledere.

Peter Henriksen og Hans Brix er  lige nu i gang med at planlægge dialogmøder på de fire tjenestesteder, hvor de begge vil deltage. Møderne er åbne for alle medarbejdere på instituttet og bliver afholdt hurtigst muligt.

Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder