Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny LinkedIn-guide hjælper både nye og rutinerede brugere

Det sociale medie LinkedIn er hverken nyt eller ukendt. Til gengæld er det relevant for alle, der vil styrke deres professionelle netværk og eksponere deres projekter og resultater over for relevante peers, samarbejdspartnere og fonde m.fl. Få mest muligt ud af LinkedIn ved hjælp af Healths nye online guide.

25.02.2021 | Sabina Bjerre Hansen

Helle Terkildsen Maindal og Reimar W. Thomsen giver gode råd om LinkedIn i en ny guide til platformen, som er målrettet medarbejdere på Health. Foto: Lars Kruse, AU Foto og AU Health.

Health har sin egen profil på LinkedIn, og fakultetet har de seneste år udbudt LinkedIn-kurser med fokus på at styrke medarbejdernes tilstedeværelse på platformen. Nu suppleres indsatsen med en ny online guide, hvori Helle Terkildsen Maindal og Reimar W. Thomsen også deler deres bedste tips og tricks.

Anbefalinger, eksempler og vejledninger

I den nye guide til LinkedIn kan medarbejdere på fakultetet finde relevant hjælp til selvhjælp. Guiden er delt op i to spor – ét for nye LinkedIn-brugere og et for de, der er klar til at tage deres tilstedeværelse på de professionelles sociale medie et skridt videre.

Så mens nye brugere kan læse om, hvad man kan med et post, og hvordan man opbygger sit netværk, kan de mere rutinerede fx hente inspiration til at måle deres SSI Score – en score, der viser, hvor effektive de er ift. at etablere deres professionelle brand, ’connecte’ med ’de rigtige’, engagere sig i relevant indhold og generelt opbygge deres netværk.

LinkedIn er oplagt til videndeling – også for forskere

Professor Helle Terkildsen Maindal fra Institut for Folkesundhed betragter det som en selvfølgelighed at være aktiv på LinkedIn.  

”Personligt synes jeg, at vi som forskere har en forpligtelse til at dele vores viden med andre, og LinkedIn rammer jo både praksis, forskning og det politiske niveau. Så på den måde er platformen oplagt,” siger hun og fortsætter:

”Jeg bruger LinkedIn til at fastholde og udvikle især mit internationale netværk. Jeg er også professor på Deakin Universitet i Melbourne, og det er let for mig at følge med i aktiviteterne dér via LinkedIn. Det samme gælder i øvrigt ift. mit danske netværk. Man kan følge med i alt fra konferencer og workshops til nye calls for ansøgninger.”

Omfavn din indre nørd

Klinisk lektor Reimar W. Thomsen fra Institut for Klinisk Medicin supplerer:

”For mig er LinkedIn lige dele faglig formidling, netværkspleje og social interaktion. Jeg får størst og bedst respons, når det lykkes mig at bringe min ekspertise og mit fagområde i spil ift. et emne i den aktuelle mediedebat på en konstruktiv, forståelig og gerne lidt lun måde,” siger han og uddyber.

”Fx har jeg flere gange kunnet omtale et igangværende forskningsprojekt ved at relatere det til mediernes dækning af corona-pandemien. Det kunne også være klima, social ulighed, livsstil eller andre emner, der interesserer mange,” siger Reimar W. Thomsen.

Reimar W. Thomsen fortæller desuden, at han forsøger at droppe det åbenlyse blær, der kan tendere selvfedme. I stedet omfavner han sin indre nørd og stiller sin faglige ekspertise til rådighed. Og så er han vild med likes – både som giver og som modtager.

”Jeg indrømmer gerne, at jeg er til fals for positive tilkendegivelser fra kolleger og andre ligesindede, der synes, at det, min gruppe forsker i, er interessant. Alle har brug for likes, et ’godt gået’ eller andre opmuntringer indimellem,” siger han.


Tag på LinkedIn-kursus
Health Kommunikation inviterer alle interesserede medarbejdere på fakultetet til et gratis ’crash course’ om LinkedIn onsdag den 26. maj 2021 fra kl. 9-11.

På kurset lærer du:

  • hvad en god LinkedIn-profil indeholder
  • hvordan du mest effektivt kommunikerer på LinkedIn
  • hvilket indhold, der fungerer bedst
  • guidelines til god adfærd på sociale medier.

Læs mere i artiklen ”Kursus: Vil du lære at begå dig på LinkedIn?”, og tilmeld dig via fakultetets medarbejderhjemmeside.


Hvorfor er det oplagt at være på LinkedIn?

  • LinkedIn er et fagligt og professionelt socialt medie, som er forskånet for kattebilleder og ferieminder.
  • Indhold på LinkedIn har en lang levetid sammenlignet med indhold på fx Twitter og Facebook, fordi folk generelt poster mindre hyppigt. Derfor kan posts sagtens få likes, delinger og kommentarer flere måneder efter, de er offentliggjort.
  • Tilstedeværelse på LinkedIn kan give dig:

    • Et større professionelt netværk
    • Øget synlighed, der kan gavne dig og dit arbejde (fx større opmærksomhed fra fonde, potentielle samarbejdspartnere og potentielle nye kollegaer)
    • Udveksling af viden og erfaring med peers inden for dit fagområde
    • En direkte linje til fagfæller, samarbejdspartnere, politikere og fonde
    • Mulighed for at være med til at sætte dagsorden inden for dit fagområde
    • Anerkendelse fra dit netværk og dine fagfæller
    • Eksponering af projekter og resultater, som kan virke karrierefremmende


Kontakt

Kommunikationspartner Sabina Bjerre Hansen
Aarhus Universitet, Administrationscenter Health – Health Kommunikation
Mobil: 30 12 37 32
Mail: sbh@au.dk

Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Ph.d.-studerende