Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny Lundbeckfonden Fellow vil forbedre diagnoser for kræft

Større viden om såkaldt cirkulært RNA vil kunne forbedre muligheden for at stille mere præcise diagnoser og forudsige, hvordan den enkelte patient vil reagere på bestemte former for kræftmedicin. Lasse Sommer Kristensen modtager 10 mio. kr. fra Lundbeckfonden til forskning og bliver med det nye fellowship tilknyttet Institut for Biomedicin fra januar 2020.

06.11.2019 | Lise Wendel Eriksen

Lasse Sommer Kristensen tager 10 mio. kr. med til Institut for Biomedicin, når han bliver Lundbeckfonden Fellow fra 1. januar 2020. Foto: Lundbeckfonden

Cirkulært RNA er hovedhjørnestenen i adjunkt Lasse Sommer Kristensens fellowship. RNA er et molekyle, der primært fungerer som en transportør af genetisk information i vores celler og er på den måde med til at sikre, at de nødvendige proteiner bliver produceret.

Cirkulært RNA spiller en vigtig rolle i forbindelse med regulering af proteiner i tumorer, og Lasse Sommer Kristensen vil bl.a. undersøge kræftceller fra forskellige former for blodkræft og lymfekræft for at se, hvor meget cirkulært RNA der er i disse celler i forhold til i raske celler. Det er der ingen andre, der har gjort før for disse sygdomme.

Målet er først og fremmest at få en bedre forståelse af, hvad der går galt inden i kræftcellerne på det molekylære niveau. Lasse Sommer Kristensen håber, at vi med denne nye viden vil kunne stille mere præcise diagnoser og blive i stand til bedre at forudsige, hvordan den enkelte patient vil reagere på bestemte former for cancermedicin – inden vedkommende begynder at tage den.

Med støtten fra Lundbeckfonden kan Lasse Sommer Kristensen fra 1. januar 2020 oprette sin egen forskningsgruppe under Institut for Biomedicin.

Kontakt

Adjunkt Lasse Sommer Kristensen
Aarhus Universitet, Institut for Molekylærbiologi og Genetik
Mail: lasse@mbg.au.dk

Nyheden er baseret på pressemateriale fra Lundbeckfonden.

Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen