Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny metode skal styrke fingeraftrykket som bevisbyrde

Kim Frisch fra Institut for Retsmedicin modtager godt 3 millioner kroner fra Rådet for Offerfonden til et forskningsprojekt, som skal gøre det lettere at gendanne fingeraftryk ved hjælp af en ny kemisk målemetode.

15.12.2021 | Lene Halgaard

Kim Frisch vil udvikle nye og mere følsomme metoder til synliggørelse af fingeraftryk på baggrund af aftrykkenes kemiske indholdsstoffer.

Fingeraftryk er et endegyldigt og stærkt bevis i kriminaltekniske sager. Men til tider kan et aftryk være svært at aflæse, fordi det er svagt eller overlapper med andre aftryk. Ph.d. Kim Frisch og hans kolleger fra Institut for Retsmedicin vil styrke fingeraftrykket som bevismateriale og har modtaget godt 3 millioner kroner af Rådet for Offerfonden til et nyt projekt.

Kim Frisch vil i projektet ”Bedre udnyttelse af fingeraftryk som beviser - ID af gerningsmænd vha. massespektrometri” måle et fingeraftryks kemiske sammensætning punkt for punkt. Hypotesen er, at vi med denne metode lettere kan gendanne mønsteret i selv svage fingeraftryk.

Kim Frisch og teamet bag projektet mener, at politiet med den nye metode kan gendanne flere fingeraftryk og øge bevisbyrden mod sigtede personer og dermed også forbedre offerets retsstilling i de mere alvorlige sager som drab, drabsforsøg og voldtægt.

Kontakt:
Kemiker, ph.d. Kim Frisch
Aarhus Universitet, Institut for Retsmedicin
Telefon: 87167500
Mail: frisch@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Retsmedicin