Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny minister siger til lykke til syv AU-forskere

Topforskere og ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet har i dag mødt Danmarks nye uddannelses- og forskningsminister, Sofie Carsten Nielsen (R), til årets EliteForsk-uddeling på Glyptoteket, hvor også 2013-modtagere af Sapere Aude-bevillinger blev hyldet.

06.02.2014 | Sys Christina Vestergaard

Professor Daniel Otzen (t.v.) og Professor Jens-Christian Svenning

To forskere fra Aarhus Universitet er blandt de fem modtagere af årets EliteForsk-priser. EliteForsk-prisen er på 1,2 milloner kroner. Én million kroner skal anvendes til forskningsaktiviteter, mens de resterende 200.000 kroner er en personlig hæderspris.

De to EliteForsk-modtagere fra Aarhus Universitet er:

  • Professor Daniel Otzen, iNANO og Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet
  • Professor Jens-Christian Svenning, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet

Priserne blev uddelt af H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen. De uddelte ved samme lejlighed 20 EliteForsk-rejsestipendier à 300.000 kroner til særdeles talentfulde ph.d.-studerende. Fem af de 20 modtagere er fra Aarhus Universitet. Rejsestipendiet giver modtagerne mulighed for at supplere deres ph.d.-forløb med en kortere eller længere periode til de allerbedste internationale universiteter inden for deres respektive fagområder.

Ved festlighederne på Glyptoteket hyldede Det Frie Forskningsråd desuden de topforskere, forskningsledere og forskertalenter, som i 2013 modtog rådets Sapere Aude-bevillinger.

Læs mere om årets EliteForsk-modtagere

EliteForsk-prisen:

Daniel Otzen

Jens-Christian Svenning

 

EliteForsk-rejsestipendier:

 

 

Aarhus Universitet, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder, Forskning