Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny og forbedret AU Translate

Hvis du har brug for hjælp til oversættelse fra dansk til engelsk, kan du med fordel bruge den nye og forbedrede version af AU Translate. AU Translate fungerer på samme måde som fx Google Translate, men er en sikker løsning, der er baseret på AU’s egne termbaser og oversættelseshukommelser, og som oversætter til et mere flydende engelsk.

29.04.2019 | Malene Hjulmand Bundgaard

Keyboard with a key called 'Translate'.

Foto: Colourbox

Du kan bruge AU Translate til oversættelse af kortere tekster (maks. 2.000 tegn), fx mails, mødereferater og sagsbehandling. Værktøjet kan også bruges, når du skal have oversat følsomme og/eller fortrolige oplysninger, da teksten bliver håndteret i et lukket system via krypteret overførsel.   

Alle tekstresultater skal behandles som ’råtekst’, som skal efterredigeres inden brug. AU stillings- og enhedsbetegnelser bør altid dobbelttjekkes i AU Dictionary.

Vær opmærksom

For at gøre brug af AU’s egen skræddersyet maskinoversættelsesløsning (’engine’) skal du vælge ’Engine: AU da-en’. I en kort overgangsperiode kan du også få adgang til andre ved at vælge ’Engine: General’. Men adgangen til de andre sprogkombinationer bliver lukket inden udgangen af maj 2019, da ’General’-løsningen ikke er skræddersyet til AU’s terminologi.

Gå til AU Translate.

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du kontakte din lokale sprogkonsulent.     

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Enhedsadministration