Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

NY PH.D.-STIPENDIAT: Michelle Sand Beck

Pr. 1. oktober 2021 startede Michelle Sand Beck som ph.d.-studerende ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet. Michelle skal forske i mental sundhed blandt børn og unge som led i forskningsprojektet ”Stressfri hverdag for børn og unge”.

11.01.2022 | Dansk Center for Mindfulness

De seneste to år har Michelle Sand Beck været tilknyttet Dansk Center for Mindfulness som videnskabelig assistent og før det som henholdsvis studiepraktikant, specialestuderende og studentermedhjælper sideløbende med sit kandidatstudie i folkesundhedsvidenskab på Aarhus Universitet. Pr. 1. oktober 2021 startede hun som ph.d.-studerende i forskningscentret: 

”Jeg glæder mig meget til at få lov til at dykke endnu mere ned i forskningen i mental sundhed blandt børn og unge, som er et emne, der virkelig ligger mig på sinde,” fortæller Michelle. 

Mentale helbredsproblemer og psykiske symptomer er vidt udbredte blandt danske børn og unge og har samlet set været stigende de seneste år. Samtidig har 50 % af alle psykiske sygdomme deres debut inden 14-års alderen. Det er derfor vigtigt, at der forskes i og sættes ind med metoder til tidlig sundhedsfremme og forebyggelse, hvis der skal ske en ændring i befolkningens mentale sundhed.

”I mit ph.d.-projekt skal jeg bidrage til evalueringen af forskningsprojektet ”Stressfri hverdag for børn og unge”. Forskningsprojektet består af to store randomiserede, kontrollerede studier, hvor vi undersøger effekten af at uddanne lærere på folkeskoler, gymnasier samt social- og sundhedsskoler til at kunne undervise børn og unge i mindfulness,” forklarer Michelle. 

Lise Juul og Lone Overby Fjorback vil være tilknyttet ph.d.-projektet som henholdsvis hoved- og medvejleder: 

”Jeg glæder mig meget til at fortsætte vores gode samarbejde og til yderligere samarbejder og møder med resten af mine kollegaer hos Dansk Center for Mindfulness de kommende tre år,” slutter Michelle. 

Læs mere om forskningsprojektet ”Stressfri hverdag for børn og unge” her.

Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Mindfulness, Mindfulness