Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor behandler blodpropper i hjernen

Overlæge Claus Ziegler Simonsen er ny professor på Aarhus Universitet. Han forsker i, hvordan akut behandling af blodpropper i hjernen forbedrer patienters mulighed for hurtig restitution.

09.07.2021 | Lene Halgaard

Claus Ziegler Simonsen er ny professor på Institut for Klinisk Medicin. Han ønsker med sit nye professorat at sikre, at endnu flere får fjernet blodpropper og dermed har bedre chancer for at bevare deres førlighed i fremtiden

Hurtig og effektiv behandling af en blodprop i hjernen er afgørende for patienters fysiske formåen efterfølgende. Claus Ziegler Simonsen, som også er overlæge på Aarhus Universitetshospital, forsker i, hvordan en patient får bedst mulig behandling i den akutte fase.

I et aktuelt forskningsprojekt undersøger han f.eks., om patienterne har gavn af at blive indlagt direkte på et hospital, hvor lægerne kan gennemføre en såkaldt trombektomi, dvs. suge blodproppen ud ved at indføre et kateter i lysken og op til hjernen. Behandlingen er effektiv allerede få timer efter, en patient får konstateret en blodprop i hjernen.

Patienter oplever hurtigere restitution og færre handicaps, når de får fjernet blodproppen. Og netop tiden er her en afgørende faktor. Jo tidligere trombektomien foretages, des større er effekten.

Kontakt

Professor, overlæge og ph.d. Claus Ziegler Simonsen

Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Neurologisk Afdeling

Mail: clausimo@rm.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin