Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor er specialist i hjerte-kar-sygdomme hos diabetikere

Per Løgstrup Poulsen er ny professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Her skal han forske i nye metoder til at målrette og forbedre forebyggelse og behandling af hjerte-kar-sygdomme blandt patienter med diabetes.

21.08.2018 | Sabina Bjerre Hansen

Per Løgstrup Poulsen vil reducere risikoen for og forbedre behandlingen af hjerte-kar-sygdomme hos patienter med type 2-diabetes. Foto: Anette Ritsing.

Per Løgstrup Poulsen vil reducere risikoen for og forbedre behandlingen af hjerte-kar-sygdomme hos patienter med type 2-diabetes. Foto: Anette Ritsing.

Hjerte-kar-sygdomme er den hyppigste dødsårsag for patienter med type2-diabetes, fordi diabetikere har betydelig øget risiko for at få en blodprop i hjerte og hjerne på grund af åreforkalkede pulsårer.

Målet med Per Løgstrup Poulsens forskning er at udvikle bedre redskaber til at skelne mellem højrisikopatienter, der vil have gavn af intensiv forebyggende behandling, og lavrisikopatienter, der blot vil opleve bivirkninger af samme. Per Løgstrup Poulsen og hans kolleger undersøger diabetikere med nye metoder, der kan vurdere karstivhed og metoder, der kan vise tidlige tegn på åreforkalkning.

Per Løgstrup Poulsen er også tilknyttet Steno Diabetes Center Aarhus, og hans professorat er delvist finansieret af Novo Nordisk Fonden.

Kontakt

Klinisk professor, overlæge, dr.med. og ph.d. Per Løgstrup Poulsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Diabetes og Hormonsygdomme
Mobil: 29 84 62 42
Mail: plp@clin.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Ph.d.-studerende