Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor forsker i behandling af Parkinsons

Læge og ph.d. Nicola Pavese er ny professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han bruger specielle hjernescanninger til at undersøge de ændringer, der forekommer i hjernen hos patienter med neurodegenerative sygdomme som fx Parkinsons sygdom.

19.12.2019 | Sabina Bjerre Hansen

Nicola Pavese tiltrådte den 1. december 2019 som professor på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Foto: Privat.

Nicola Pavese tiltrådte den 1. december 2019 som professor på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Foto: Privat.

Nicola Pavese forsker i hjernesygdomme og søger at identificere mål for nye lægemidler, der kan behandle eller – i bedste fald – kurere sygdomme som fx Parkinsons. Målene baserer han på resultaterne af de specielle hjernescanninger (PET-scanninger og MR-scanninger), som han er ekspert i.

Den nyudnævnte professor håber, at hans forskning kan hjælpe klinikere til at stille mere nøjagtige diagnoser, og gerne tidligere end det er muligt i dag. Lykkes det, kan de tidlige diagnoser føre til målrettede behandlingsstrategier, der kan forbedre patienternes symptomer og forhåbentlig stoppe eller bremse deres progression.

Kontakt

Professor, læge og ph.d. Nicola Pavese
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Nuklearmedicin og PET-centret
Mobil: 21 26 78 06
Mail: npavese@clin.au.dk

Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health, Teknisk/administrativ medarbejder