Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor forsker i biologisk støv

Speciallæge og ph.d. Vivi Schlünssen er ny professor i arbejds- og miljømedicinsk epidemiologi på Aarhus Universitet. Hun forsker i, hvordan og hvorfor miljøet påvirker menneskers sundhed og sygdom fx i forbindelse med lungesygdomme og allergi.

15.05.2018 | Sabina Bjerre Hansen

Vivi Schlünssen er ny professor på Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse/AU.

Vivi Schlünssen er ny professor på Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse/AU.

Vivi Schlünssen er ny professor på Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet. Hun er optaget af, hvordan aktuelle miljøpåvirkninger og miljøpåvirkninger tidligt i livet og blandt tidligere generationer påvirker befolkningens helbred. Den nye professor undersøger bl.a., hvordan biologisk støv både kan forårsage lungesygdom, men også beskytte mod visse sygdomme - alt efter mængde, type og mangfoldighed af mikroorganismer i miljøet.

Vivi Schlünssens forskning fokuserer på at identificere risikofaktorer for sygdom og at give de bedste betingelser for erhvervsaktive personer med en kronisk sygdom. Hun håber, at hendes forskning kan bidrage til en øget forståelse af, hvorfor og hvordan miljøpåvirkninger, herunder biologisk støv, kan have så forskelligartet virkning på mennesker.

Kontakt

Professor, speciallæge og ph.d. Vivi Schlünssen
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 28 99 24 99
Mail: vs@ph.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder