Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor forsker i kroniske mund- og kæbesmerter og ernæring

Hvordan påvirker smerter, manglende tænder eller tørhed i munden vores ernæring? Og er der en sammenhæng mellem det, vi spiser i barndommen og vores risiko for at udvikle kæbesmerter og hovedpine som voksen? Det undersøger Lene Baad-Hansen, der er ny professor på Aarhus Universitet.

24.03.2021 | Lise Wendel Eriksen

Lene Baad-Hansen tiltræder professoratet på Institut for Odontologi og Oral Sundhed den 1. april 2021. Foto: Jann Thiele Zeiss.

Ph.d. og dr.odont. Lene Baad-Hansen har gennem en årrække forsket i orofaciale smerter, det vil sige smerter i mund og ansigt. Som ny professor på Institut for Odontologi og Oral Sundhed styrker hun forskningsområdet ved også at undersøge, hvilke sammenhænge der er mellem orofaciale smerter og nedsat funktion i mund og kæbe, på den ene side, og vores sundhed, ernæring og valg af fødevarer, på den anden side.

Lene Baad-Hansen, der er uddannet tandlæge, samarbejder bl.a. med epidemiologer, genetikere, biologer og fødevareforskere i sine forskningsprojekter. Den interdisciplinære forskning kommer de mennesker til gode, der lider af kroniske mund- og ansigtssmerter og har problemer med at tale, tygge og synke.

Lene Baad-Hansen tiltræder som professor den 1. april 2021.

Kontakt

Professor, ph.d. og dr.odont. Lene Baad-Hansen
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi og Oral Sundhed
Mobil: 51 40 19 84
Mail: lene.hansen@dent.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, IOOS, Health, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen