Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor forsker i fremtidens hjemmepleje

Annelise Norlyk fra Aarhus Universitet forsker i, hvordan vi indretter fremtidens kommunale hjemmepleje, så den tager hånd om det stigende antal komplekse plejeforløb og understøtter ældre menneskers egen oplevelse af velbefindende og værdighed.

10.11.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Annelise Norlyk er ny professor i sygepleje på Institut for Folkesundhed. Foto: Christoffer Håkansson.

Annelise Norlyk er ny professor i sygepleje på Institut for Folkesundhed. Foto: Christoffer Håkansson.

En stor del af den pleje og behandling, som tidligere foregik på hospitalerne, foregår nu i kommunerne og i borgernes eget hjem. Det øger kompleksiteten i plejeforløbene og udfordrer de eksisterende rammer i systemet.

Ny professor i sygepleje Annelise Norlyk undersøger bl.a., hvordan hverdagslivet ser ud for borgere, der modtager kommunal hjemmepleje. Hun forsker også i, hvilke roller og opgaver de pårørende får, hvordan vi organiserer og skaber sammenhæng mellem sektorerne, og hvad der karakteriserer en hjemmeplejekultur og de samarbejdsformer, der er internt og med borgere og pårørende.

Undersøgelsernes overordnede formål er at identificere væsentlige organisatoriske, faglige og uddannelsesmæssige udviklingspotentialer i hjemmeplejen, der kan styrke den fremtidige pleje af ældre og kronisk syge borgere i eget hjem.

Annelise Norlyks forskning er et led i et internationalt samarbejde, som er finansieret af EU-midler.

Kontakt

Professor i sygepleje, cand.cur., ph.d. Annelise Norlyk
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 29 11 97 38
Mail: an@ph.au.dk

Navnenyt, Ph.d.-studerende, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Videnskabelig medarbejder, Offentligheden/Pressen