Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor forsker i hjerter

Professor (MSO) Hans Eiskjær fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital skal de kommende fem år forske i hjertetransplantation og avanceret behandling af hjertesvigt.

18.04.2017 | Sabina Bjerre Hansen

Professor (MSO) Hans Eiskjær. Foto: AU Foto.

Hans Eiskjær, som er ny professor (MSO), skal med sin forskning undersøge, om en bedre forståelse af sygdom i kranspulsårerne kan forbedre overlevelsen for patienter, der har fået en hjertetransplantation. 

Den nye professors ambition er at beskrive udviklingen i kranspulsårerne og samtidig undersøge betydningen af blodpladernes funktion. Desuden vil han undersøge, om påvirkning af immunforsvaret med lysbehandling af de hvide blodlegemer kan hæmme kranspulsåresygdommen.

Hans Eiskjærs forskning er især vigtig for patienter med svær hjertesvigt, som trods medicinsk behandling og eventuel pacemakerbehandling er invaliderede af deres symptomer og derfor må hjertetransplanteres eller alternativt have indopereret en kunstig hjertepumpe.

Kontakt

Professor (MSO) Hans Eiskjær
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdelingen for hjertesygdomme
Mail: hanseisk@rm.dk

 

 

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder