Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor forsker i personlig medicin til gravide

Lars Henning Pedersen, ny klinisk professor fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, beskæftiger sig i sin forskning med personlig medicin til gravide. Han udvikler bl.a. nye metoder, der kan vurdere, hvordan fosteret har det i maven på mor.

28.04.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Lars Henning Pedersen er ny klinisk professor på Institut for Klinisk Medicin. Foto: Privat.

Lars Henning Pedersen er overlæge og ny klinisk professor i obstetrik, og han forsøger via sin forskning at skabe et grundlag for mere individualiseret behandling af gravide kvinder. Hans forskningsprojekter handler bl.a. om at optimere brugen af lægemidler i graviditeten, fx ved at tage hensyn til betydningen af genetiske variationer. Han undersøger også vekselvirkningen mellem foster og moderkage og udvikler nye metoder til at vurdere, hvordan fosteret har det.

Forskningen gennemføres i et tværfagligt samarbejde med nationale og internationale forskerkolleger, og det nye professorat tillader Lars Henning Pedersen at konsolidere sin forskningsgruppe og styrke forskningslogistikken på afdelingen med bl.a. et laboratorium, kliniske data og registeradgange.

En afgørende del af forskningen er finansieret via en Borregaard Clinical Ascending Investigator-bevilling fra Novo Nordisk Fonden.

Kontakt

Klinisk professor og overlæge Lars Henning Pedersen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Kvindesygdomme og Fødsler
Mobil: 50 52 65 12
Mail: lhp@clin.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder