Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor: Fremtidens gigtbehandling er online

Flere med kroniske sygdomme som fx leddegigt kommer til at fylde i statistikkerne fremover. Annette de Thurah, som er ny professor på Aarhus Universitet, imødegår udviklingen gennem sin forskning i webbaserede løsninger til fremtidens gigtpatienter.

05.01.2022 | Lene Halgaard

Annette de Thurah tiltrådte som professor på Institut for Klinisk Medicin den 1. januar 2022. Hun er desuden tilknyttet Led- og Bindevævssygdomme, Aarhus Universitetshospital.

Vi ser ind i en fremtid med flere, som lider af kroniske sygdomme som fx leddegigt. Og det vil presse sundhedssystemet. Sådan siger Annette de Thurah, som ved årsskiftet er blevet udnævnt som professor ved Institut for Klinisk Medicin. Ifølge den nyudnævnte professor kræver fremtidsperspektiverne på sundhedsområdet blandt andet udvikling af webbaserede løsninger, som sikrer hurtig udredning og effektive konsultationer.

Annette de Thurah er en af landets få professorer med sygeplejefaglig baggrund, og hun forsker i telemedicin og sundhedstjenesteforskning inden for det reumatologiske område. Annette de Thurah er bl.a. involveret i forskningsprojekter om telemedicinsk opfølgning på patienter med kronisk leddegigt og webbaseret undervisning af samme patientgruppe. I sit nye professorat vil hun blandt andet udvikle nye pleje- og behandlingsløsninger, som udnytter teknologiske muligheder uden tab af kvalitet og involvering af patienter.

Kontakt

Ph.d. og professor Annette de Thurah
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Led og Bindevævssygdomme
Mobil: 2912 0722
Mail: at@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin