Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor i diabeteskomplikationer

Troels Krarup Hansen er ny professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han forsker i følgesygdomme hos patienter med diabetes.

25.02.2015 | Malene Løvig Nielsen

Troels Krarup Hansens forskning kan hjælpe med at identificere nye markører for udvikling af diabeteskomplikationer og potentielt danne baggrund for udvikling af ny medicin. Foto: Pia Crone Madsen, AUH Kommunikation.

Troels Krarup Hansens forskning kan hjælpe med at identificere nye markører for udvikling af diabeteskomplikationer og potentielt danne baggrund for udvikling af ny medicin. Foto: Pia Crone Madsen, AUH Kommunikation.

Aarhus Universitet har netop ansat Troels Krarup Hansen som ny professor. I professoratet fortsætter han sin forskning i diabeteskomplikationer. Patienter med diabetes udvikler hyppigere og tidligere følgesygdomme som nyresygdom og hjertekarsygdom, sammenlignet med andre patientgrupper. Det skyldes blandt andet, at de høje blodsukkerværdier ved diabetes vildleder immunsystemet, som begynder at angribe kroppens eget væv.

”Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har meget stolte traditioner inden for forskning i diabeteskomplikationer. Gennem professoratet er det min ambition at bygge videre på denne tradition og være med til at øge samarbejdet mellem de forskellige forskningsmiljøer på universitet og hospitalet, som arbejder inden for området,” siger Troels Krarup Hansen.

Forskning skal spotte markører

Selvom det med moderne behandling går patienter med type 1 og type 2 diabetes bedre end tidligere, har forskerne brug for at få en bedre forståelse af, hvorfor diabetespatienter udvikler følgesygdomme.

”Vores forskning kan hjælpe med at identificere nye markører for udvikling af diabeteskomplikationer og potentielt danne baggrund for udvikling af ny medicin. Udviklingen af nye behandlingsmuligheder kan hjælpe patienter med diabetes til et længere liv uden komplikationer,” forklarer Troels Krarup Hansen.

Troels Krarup Hansen er uddannet læge fra Aarhus Universitet, hvorfra han også har en ph.d.-grad og en doktorgrad i medicin.

Yderligere oplysninger

Professor Troels Krarup Hansen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Medicinsk Endokrinologisk Afdeling
Direkte telefon: 4876 2239
troels.krarup.hansen@clin.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Ph.d.-studerende, Teknisk/administrativ medarbejder